Προειδοποιητική μεν καθησυχαστική δε είναι η πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα την Παρασκευή (13/9).

Καιρός: Οι περιοχές που θα πληγούν

Για αύριο αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, βόρεια και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

«Δεν είναι κακοκαιρία, που της δίνουμε όνομα. Μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση που δόθηκε όνομα σε μία κακοκαιρία που αφορά άλλες χώρες και όχι την Ελλάδα», σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d44dy274v7jd)

Καιρός: ''Η κακοκαιρία Boris δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας'', λέει ο Κολυδάς

Για την κακοκαιρία «Boris» που θα χτυπήσει στη Μεσόγειο εμφανίζεται καθησυχαστικός ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, η κακοκαιρία Boris «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι αναμένεται να επηρεάσει τα βορειοδυτικά της χώρας, όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.



Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

«O BORIS ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…

Η κακοκαιρία Boris της Κεντρικής Μεσογείου οφείλεται σε ένα χαμηλό που γεννιέται στον Κόλπο της Γένοβας και κινείται ανατολικά, επηρεάζοντας την Ιταλία και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια με ισχυρές καταιγίδες, costal events και ενισχυμένους ανέμους (σε επίπεδα πορτοκαλί συναγερμού).

Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας, ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά. Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξη. Σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση ”έρχεται νέα κακοκαιρία”.

Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα νότια, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. (Ουσιαστικά εκεί που δεν έχει βρέξει)».