Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται μια 25χρονη, η οποία φέρεται να απειλούσε και να εκβίαζε έναν άνδρα με τη δημοσίευση ευαίσθητου υλικού. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψή της την περασμένη Τρίτη, καθώς την εντόπισε σε περιοχή της Αθήνας. Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών, όταν το θύμα της, ένας άνδρας, ζήτησε τη βοήθεια της Δίωξης. Μέσω καταγγελίας διαμαρτυρήθηκε πως μία άγνωστη σε αυτόν γυναίκα, με ψεύτικο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, τον απειλούσε και υποστήριζε πως θα ανέβαζε στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες του, όπου αυτός απεικονίζεται γυμνός. Η γυναίκα είχε λάβει το συγκεκριμένο υλικό από το θύμα της έπειτα από μεταξύ τους συνομιλίες.

Η 25χρονη φέρεται να τον παρέσυρε σε ένα «ροζ» παιχνίδι και ο άνδρας ενέδωσε, στέλνοντας βίντεο και φωτογραφίες του εαυτού του. Η νεαρή στη συνέχεια τον απείλησε λέγοντας πως θα ανεβάσει τα πάντα ελεύθερα στο διαδίκτυο, αν εκείνος δεν της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για τη διαλεύκανση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής κι εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση της 25χρονης ως διαχειρίστριας του επίμαχου διαδικτυακού προφίλ.

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λάπτοπ και κινητό τηλέφωνο, ενώ πιστοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπόθεση, καθώς βρέθηκε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό. Οι συσκευές εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.