Στην έξαρση που παρουσιάζει η νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού «XEC» στην Ευρώπη αναφέρθηκε στο MEGA η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

*Διαβάστε ακόμα: Επίδομα παιδιού: Αύξηση έως και 60% - Τι αλλάζει, τα ποσά που προβλέπονται

Σημειώνεται ότι μία νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού έχει αρχίσει να εξαπλώνεται προοδευτικά σε Αμερική και Ευρώπη, η οποία εφιστά την προσοχή των υγειονομικών Αρχών παγκοσμίως. Πρόκειται για την υποπαραλλαγή «XEC».

Η νέα αυτή υποπαραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία και έκτοτε έχουν βρεθεί κρούσματα σε Ολλανδία, αλλά και σε άλλα μέρη της Δυτικής Ευρώπης.


Έρχεται η υποπαραλλαγή "XEC"

«Έχει ήπια συμπτώματα, διαφορετικά συγκριτικά από τις άλλες υποπαραλλαγές. Όπως μας λέει η Γερμανία, φεύγει η υποπαραλλαγή "FLERT" και έρχεται η "XEC" η καινούργια. Οι Γερμανοί έχουν θορυβηθεί, έχει ξεκινήσει από τον Μάιο εκεί αυτή η υποπαραλλαγή. Προς τα εδώ δεν έχει έρθει ακόμα», είπε αρχικά.

«Εδώ έχουμε τη "FLERT" ακόμα εδώ, δεν είναι η καινούργια. Κλείνει τον λαιμό, κάνει πυρετό. Επειδή υπάρχει ένας "πανικός" στη Γερμανία πάντα, εμείς είμαστε ψύχραιμοι και θα την αντιμετωπίσουμε», τόνισε η κ. Παγώνη.