Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, μετά το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Τετάρτη 11/09, κατά το οποίο παρασύρθηκε μια οικογένεια από έναν 46χρονο, με τους δύο γονείς να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ το 2χρονο παιδάκι τους να έχει αποφύγει τον κίνδυνο.

*Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: “Ήπια ένα ποτήρι τσίπουρο” - Όσα φέρεται να είπε ο 46χρονος οδηγός που “θέρισε” ένα ζευγάρι και το δύο ετών παιδάκι του

Ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για το τροχαίο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με τριπλή παράσυρση έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.


Ποινική δίωξη σε βάρος του 46χρονου

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 46χρονου για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, αλλά οι δύο μετρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) έδειξαν ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l αντίστοιχα.


«Δεν φρέναρε καθόλου»

Το ζευγάρι που παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από το τροχαίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ενώ το 2χρονο παιδί τους βρίσκεται στην παιδοχειρουργική κλινική, εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για έναν 37χρονο και την 34χρονη σύζυγό του, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο ξάδελφος της 34χρονης μίλησε στην κάμερα του MEGA και είπε χαρακτηριστικά: «Ο οδηγός δεν φρέναρε καθόλου, έπεσε πάνω τους. Το ΕΚΑΒ έκανε πολύ καλή δουλειά και γι' αυτό τα παιδιά είναι ακόμα στη ζωή».

Και οι δύο τους παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση που εμπνέει σοβαρή ανησυχία και αναμένεται να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, όταν το επιτρέψει η κλινική τους κατάσταση. Μάλιστα, ο 37χρονος έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζευγάρι είναι μόνιμοι κάτοικοι Βελγίου και βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα για διακοπές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d44gy1bl2wux)