Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ, ύστερα από γεύμα που παρέθεσε συστημική τράπεζα σε γνωστό εστιατόριο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα στο παρελθόν έχει δεχθεί... επισήμους και πελάτες υψηλού κύρους.

Πρόκειται για γεύμα στο οποίο παρευρέθησαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, πελάτες της τράπεζας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, λίγες ώρες μετά το γεύμα, οι περισσότεροι από τους συνδαιτημόνες εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια.

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ύστερα από δηλητηρίαση

Ορισμένοι μάλιστα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και κάποιοι εξ αυτών πέρασαν μια πραγματικά δύσκολη νύχτα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι το κακό να έγινε από το πρώτο ωμό πιάτο που σερβιρίστηκε (καβούρι με αυγοτάραχο), καθώς οι λίγοι που δεν κατανάλωσαν το συγκεκριμένο πιάτο δεν παρουσίασαν συμπτώματα. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τράπεζας, που είναι έξαλλοι με το συμβάν, έχουν δώσει εντολή στο νομικό τμήμα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για αγωγές και μηνύσεις.