Μία επιχείρηση που τους αποφέρει χιλιάδες ευρώ έχουν στήσει στον Έβρο διακινητές μεταναστών, εκμεταλλευόμενοι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων για ένα καλύτερο μέλλον. Καθημερινά προσπαθούν να περάσουν με κάθε πιθανό τρόπο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα εκατοντάδες άτομα, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να θέτουν και τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Έβρος: Τραβάνε βιντεάκια για να «διαφημίσουν» τη δουλειά τους - Τα ανεβάζουν στα social media

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το Open, σε βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε πρόσφατα σε τουρκικό έδαφος, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το τελωνείο των Κήπων, εμφανίζοντας αρκετά άτομα που είναι στοιβαγμένα στην καρότσα νταλίκας και κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

Οι διακινητές, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μαζί με τους μετανάστες που μεταφέρουν, δεν διστάζουν να τραβάνε βιντεάκια, μέσω των οποίων «διαφημίζουν» τη δουλειά που κάνουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d45xk7tkk6gx)

Έβρος: Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι - Αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα

Το καλοκαίρι ήταν μειωμένες οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όμως υπάρχουν εκτιμήσεις για νέα αύξησή τους το φθινόπωρο.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, έχουν αυξηθεί τα μέτρα και οι περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα. Μάλιστα, έχει δοθεί έμφαση στα σημεία που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί ο φράχτης του Έβρου.