Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή με δύο συρμούς του προαστιακού που κινούνταν αντίθετα στην ίδια γραμμή και παραλίγο να συγκρουστούν μετωπικά. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της παρ’ ολίγον σύγκρουσης.

Η μετωπική σύγκρουση στις ράγες αποφεύχθηκε κυριολεκτικά στο παραπέντε το πρωί της Παρασκευής, όταν δύο συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου σταμάτησαν λίγο πριν συγκρουστούν και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων μεταξύ τους στο τμήμα μονής γραμμής μεταξύ των σταθμών Αθηνών και Αγίων Αναργύρων.

*Διαβάστε ακόμα: Άγιοι Ανάργυροι: "Τι κάνεις; Εγώ έχω ξεκινήσει, σταμάτα!", ο δραματικός διάλογος των μηχανοδηγών - Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση των τρένων

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d45zmiyitq9d)


Τι ερευνά η Εισαγγελία

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το ποινικό αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς. Κατά την προκαταρκτική έρευνα, που θα διενεργήσει η ΓΑΔΑ υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας, θα ζητηθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα και θα ληφθούν καταθέσεις.

Η τηλεδιοίκηση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών άφησε και τους δύο συρμούς να κινηθούν σε αντίθετη κατεύθυνση με ταχύτητα 60 χλμ. την ώρα, αλλά σε μονή γραμμή, ουσιαστικά σε πορεία σύγκρουσης. Συγκεκριμένα, ενώ ο πρώτος συρμός 1210 είχε αναγγείλει το δρομολόγιο, είχε λάβει έγκριση και σινιάλο από τον σταθμάρχη της Αθήνας και κινούνταν προς τους Αγίους Αναργύρους, αντιλήφθηκε από τις συνομιλίες ότι ο δεύτερος συρμός 1307, ο με κατεύθυνση από το Κιάτο προς την Αθήνα, λάμβανε εκείνη την ώρα αντίστοιχη εντολή να ξεκινήσει.

Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) είχε κάνει το ολέθριο λάθος να επιτρέψει την αναχώρηση και των δύο συρμών - προφανώς εκτιμώντας ότι ο πρώτος είχε περάσει από το τμήμα της μονής γραμμής.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των επίμαχων ηχητικών καταγραφών από το ασύρματο σύστημα VHF και το δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας GSM-R. Είναι ουσιαστικά τα δύο εργαλεία με τα οποία επικοινώνησαν σταθμάρχες και μηχανοδηγοί το πρωί της Παρασκευής. Όλα αυτά τα πρόσωπα, δηλαδή οι μηχανοδηγοί από τις δύο αμαξοστοιχίες και οι σταθμάρχες που είχαν βάρδια, έχουν κληθεί να καταθέσουν στους αστυνομικούς.

Ταυτόχρονα με τη λήψη καταθέσεων, τα στελέχη της Τροχαίας θα αναζητήσουν βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγράψει την πορεία και των δύο τρένων το πρωί της Παρασκευής. Τόσο της αμαξοστοιχίας 1210, που αναχώρησε στις 09:13 από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών, όσο και της 1307.

Υπό την καθοδήγηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να οριστεί πραγματογνώμονας για να συνδράμει την έρευνα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.