Τις πρώτες του στιγμές με τις κόρες του περνά ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος κρατείτο στη φυλακή για 2,5 μήνες, ύστερα από το επεισόδιο ξυλοδαρμού της εν διαστάσει συζύγου του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, γευμάτισε με τις δύο κόρες του, την πρώην σύζυγό του και την αδελφή του σε γνωστό κατάστημα fast food, όπως φαίνεται από τα πλάνα της εκπομπής «Το Πρωινό».

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47ivfiec1y9)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο Απόστολος Λύτρας τα τελευταία 24ωρα διαμένει στο σπίτι της πρώην συζύγου του και όπως ο ίδιος δήλωσε επιστρέφει στην κανονικότητα.

Γιαγιά Σοφίας Πολυζωγοπούλου: «Είμαι φοβισμένη για το κορίτσι, ο Απόστολος Λύτρας δεν έπρεπε να είναι έξω»

Μάλιστα, την ανησυχία για την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα εξέφρασε η γιαγιά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, Buongiorno, δήλωσε ότι έχει μεγαλώσει «με πολλή αγάπη, στοργή και αγώνα» και είπε χαρακτηριστικά ότι «η Σοφία είναι ζωή μου». «Πώς πήρε αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να καταλάβω», διερωτήθηκε η γιαγιά της κα. Πολυζωγοπούλου και πρόσθεσε ότι «πίστευα ότι την αγαπούσε, αλλά την έδειξε την… αγάπη του. Άργησε αλλά την έδειξε. Τώρα που αποφυλακίστηκε ο Αποστόλης, θα πρέπει κάποιος να φυλάει την Σοφία, γιατί αυτό είναι σοβαρό. Ο άνθρωπος γεννιέται δεν γίνεται. Ελπίζω να μην το ξανακάνει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47j1ypxodpd)

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «είμαι φοβισμένη για το κορίτσι, γιατί έχει το παιδί της. Δεν θέλω να έχει φόβο αλλά ούτε και η μανούλα του. Πού ξέρω εγώ ότι δεν θα ξαναγίνει, αφού δεν είναι μέσα; Δεν έπρεπε να είναι έξω. Έπρεπε να είναι μέσα με τιμωρία, να τρώει μια φορά την ημέρα. Βαράνε τον άνθρωπο; Ο άνθρωπος είναι ιερό πράγμα. Θέλω να μην στεναχωριέται η Σοφία γιατί έχει το παιδάκι της και τα νιάτα της. την αγαπάω πολύ. Ήταν να το περάσει αυτό, να πικραθεί. Ποιος περίμενε τέτοια πράγματα; Δύο μορφωμένοι άνθρωποι να φτάσουν εκεί που έφτασαν. Έπρεπε να συμβουλεύουν και όχι να τους συμβουλεύουν. Τι τα έμαθαν τα γράμματα;».

«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί προσωρινά», λέει ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

Παράλληλα, τις εξελίξεις στην υπόθεση σχολίασε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το βασικό που έχουμε πει εξαρχής, χωρίς να συμπαραστεκόμαστε στον Αποστόλη, ούτε ως συνάδελφο ούτε ως προσωπικότητα, είναι ότι κακώς ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα».

Μάλιστα, σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχε ασκηθεί δίωξη για πλημμέλημα, καθώς το αποτέλεσμα από τα συγκεκριμένα χτυπήματα, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των γιατρών, είναι «συμβατά με αυτά που παγίως προβλέπει ο Άρειος Πάγος για υπαγωγή στην διάταξη σχετικά με την ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Εκ του αποτελέσματος, όταν οι σωματικές βλάβες είναι αυτού του τύπου σαν της κ. Πολυζωγοπούλου, είναι αναγκασμένοι οι δικαστές να υπαγάγουν την εν λόγω ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Είναι βαρύ πλημμέλημα».

Ο Γιάννης Μαρακάκης κατέληξε λέγοντας ότι «δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί προσωρινά εξαρχής. Μετά με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου υπήρξε αναδίπλωση και άλλαξε η απόφαση».