Αποφασισμένοι να τραβήξουν... χειρόφρενο είναι οι μηχανοδηγοί διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στον ΟΣΕ. Ύστερα από τα δύο σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν στον σιδηρόδρομο και που λίγο έλειψε να μετατραπούν σε νέα... Τέμπη, αφού από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, το Σωματείο Μηχανοδηγών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο.

*Διαβάστε ακόμα: Άγιοι Ανάργυροι: "Τι κάνεις; Εγώ έχω ξεκινήσει, σταμάτα!", ο δραματικός διάλογος των μηχανοδηγών - Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση των τρένων


Οι κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών - Τι ζητούν

Έτσι, το Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο αποφάσισε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων να ξεκινήσει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με στάση εργασίας από τις 6.00 το απόγευμα έως και τη λήξη της βάρδιας. Θα ακολουθήσει εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται και νέα 24ωρη απεργία σε ημερομηνία που η ΠΕΠΕ θα προτείνει να αποφασίσουν από κοινού τα σωματεία εργαζομένων στη Hellenic Train.

Η παρ’ ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο συρμών του Προαστιακού στους Αγίους Αναργύρους το πρωί της περασμένης Παρασκευής και η σύγκρουση αμαξοστοιχίας με κορμούς καμένων και πεσμένων δέντρων μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών το πρωί του περασμένου Σαββάτου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους μηχανοδηγούς.

Οι ίδιοι ζητούν, μεταξύ άλλων, τη διασφάλιση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας αλλά και τη λειτουργία βασικών συστημάτων ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι μετά το πρώτο εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς. Από την πλευρά του ο ΟΣΕ ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.