Το ύστατο «χαίρε» αναμένεται να πουν σήμερα, Τρίτη 17/09, στις 13:30, συγγενείς και φίλοι στον Ντίνο Καρύδη, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

*Διαβάστε ακόμα: Σμαράγδα Καρύδη: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της

Ο Ντίνος Καρύδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως αριστούχος φοιτητής της Δραματικής Σχολής Αθηνών και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.


«Η απώλεια του Ντίνου Καρύδη, μας στερεί από έναν έντιμο και ευαίσθητο άνθρωπο»

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα.

Ήταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.

Πληροφορούμενη την απώλεια του Ντίνου Καρύδη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του Ντίνου Καρύδη, μας στερεί από έναν έντιμο και ευαίσθητο άνθρωπο με αρχές αλλά και έναν πολυδιάστατο ηθοποιό, με μακρόχρονη και γόνιμη πορεία. Δοκιμάστηκε, από πολύ νέος, στο θέατρο, με επιτυχία σε μια ευρύτατη γκάμα ρόλων, προερχόμενων από το κλασικό έως και το σύγχρονο ρεπερτόριο, υπηρετώντας τους πιστά και αφοσιωμένα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα εκφραστικά του μέσα και χαρίζοντας, με το πλούσιο ταλέντο του, ερμηνείες που δίκαια τον καθιέρωσαν.

Δημιούργησε, το 1983, το Θέατρο «Ελεύθερη Αυλαία», με την ηθοποιό και σύζυγό του Τζούλια Αργυροπούλου και συναδέλφους του, επιδιώκοντας να αναμετρηθεί με απαιτητικά κείμενα και δυσκολοερμήνευτους ρόλους.

Η ωριμότητά του στη σκηνή και την οθόνη έμοιαζε πάντοτε φυσική. Ωστόσο, έκρυβε, όχι μόνον ένα πολύπλευρο ταλέντο, αλλά και πολλή δουλειά, αφοσίωση και μεγάλη εμπειρία. Με την ίδια φυσικότητα που ερμήνευε τους θεατρικούς ρόλους, εμφανίστηκε επανειλημμένα, αλλά επιλεκτικά, και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κερδίζοντας την αναγνώριση του κοινού.

Στη σύζυγό του Τζούλια και την κόρη του Σμαράγδα, αγαπημένες συμπαραστάτριές του, στη ζωή και την Τέχνη, στους φίλους και τους συναδέλφους του, απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια
».