Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του κυκλώματος με τις παράνομες συνταγογραφήσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμα: Παράνομες συνταγογραφήσεις ΕΟΠΥΥ: Πώς επέλεγαν τα θύματα και ο τρόπος με τον οποίο “ξεσκέπασε” η ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα

Μάλιστα, συγκλονιστικά βίντεο που καταγράφουν μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έστησαν την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τα βίντεο περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Στα βίντεο αυτά καταγράφονται μέλη της οργάνωσης να μεταφέρουν φάρμακα, προκειμένου να τα διαθέσουν στη μαύρη αγορά ή να τα εξαγάγουν.

Δείτε αποσπάσματα από τα βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d48hlhmwvgo1)

Απάτη-"μαμούθ" σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Τηλεφωνική παρακολούθηση των εμπλεκομένων

Υπενθυμίζεται πως μετά τις καταγγελίες που έφθασαν στον ΕΟΠΥΥ και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον Οργανισμό στις Αρχές έγινε και τηλεφωνική παρακολούθηση των εμπλεκομένων και φυσική επιτήρηση αυτών, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε -όπως κατά πληροφορίες αναφέρεται στο διαβιαστικό της ΕΛ.ΑΣ.- η συχνή μετάβαση των ιατρών και λοιπών μελών στα φαρμακεία για την παραλαβή των υπό έρευνα φαρμάκων και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Ουσιαστικά τα δύο κυκλώματα συνταγογραφούσαν φάρμακα είτε σε συγγενείς, είτε σε άτομα που είχαν λίγες πιθανότητες να το αντιληφθούν ή και να εντοπιστούν, στη συνέχεια εκτελούσαν τις συνταγές στα συγκεκριμένα φαρμακεία μελών του κυκλώματος και ελάμβαναν αφενός τις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα αυτά ενώ μετά την εκτέλεση των συνταγών και την αποζημίωση αυτών διατίθεντο προς πώληση είτε από τα ίδια τα φαρμακεία, είτε από τους συνταγογραφούντες ιατρούς με τελικούς αποδέκτες φαρμακαποθήκες ή άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνολικά, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις εκτιμάται ότι ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ κατά 3,5 εκατ. ευρώ.