Για το κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μαγκαζίνο», με τον Γιώργο Πιέρρο, η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη.

*Διαβάστε ακόμα: Παράνομες συνταγογραφήσεις ΕΟΠΥΥ: Πώς επέλεγαν τα θύματα και ο τρόπος με τον οποίο “ξεσκέπασε” η ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα

«Η υπόθεση αυτή που εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός και ότι όποιος επιχειρεί απάτη σε βάρος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και των χρημάτων των φορολογουμένων, οδηγείται στη Δικαιοσύνη. Αποδεικνύεται ότι αυστηροποιώντας το πλαίσιό μας και εντατικοποιώντας τους ελέγχους μας, κανείς δεν είναι ανεξέλεγκτος. Έχουμε σύγχρονα εργαλεία, σημαντική εμπειρία των στελεχών μας και η προσπάθειά μας είναι να κατοχυρώνουμε τα συμφέροντα του Οργανισμού», επισήμανε.

«Θα δημιουργηθεί ένα σύστημα όπου θα παίρνει έναν μοναδικό αριθμό εκτέλεσης συνταγής ο ασφαλισμένος, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορεί να εκτελεστεί η συνταγή. Αυτό ο ΕΟΠΥΥ το έχει ήδη κάνει στο κομμάτι των διαγνωστικών και σε μεγάλο μέρος του ιατροτεχνολογικού υλικού ειδικά εκεί που είχαμε εντοπίσει παραβατικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.

«Μας λυπεί το γεγονός ότι γιατροί συμβεβλημένοι ή μη και φαρμακοποιοί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό συμμετέχουν σε τέτοια κυκλώματα, η πραγματικότητα είναι όμως ότι πάντα υπάρχουν αυτοί που θα προσπαθήσουν να μας εξαπατήσουν, γι’ αυτό κι εμείς αυτό που κάνουμε είναι να είμαστε σε εγρήγορση, να αυστηροποιούμε το πλαίσιο που λειτουργούμε και να κάνουμε πολύ συστηματικά ελέγχους σε όλους τους παρόχους με τους οποίους συνεργαζόμαστε», κατέληξε.