Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της MotorOil στους Αγίους Θεοδώρους. Η φωτιά μπορεί να έσβησε ωστόσο για προληπτικούς λόγους καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αντιμετωπιστεί τυχόν αναζωπύρωση.

Τα χειρότερα απετράπησαν, σύμφωνα με τους πυροσβέστες καθώς λειτούργησε ακαριαία το σύστημα πυρόσβεσης της εγκατάστασης. Η αρχική ισχυρή έκρηξη, προκάλεσε την τεράστια πυρκαγιά ενώ ακούστηκαν, σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν λάβει οι πυροσβέστες και άλλες, μικρότερης ισχύος εκρήξεις.

Οι φλόγες ξεπερνούσαν τα 20 μέτρα σε ύψος και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και πραγματοποιούσαν τις κατασβέσεις από απόσταση. Τόνοι νερού, επιβραδυντικό υγρό αλλά και ειδικός αφρός για την ψύξη των σωληνώσεων χρησιμοποιήθηκαν από τους πυροσβέστες οι οποίοι μέσα σε περίπου 2 ώρες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Φωτιά στη Motor Oil: Τέθηκε σε κυκλοφορία η Παλαιά Εθνική Οδός - Τρείς εργαζόμενοι τραυματίες 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος της MotorOil που είχε διακοπεί για λόγους ασφαλείας, λειτούργησε ξανά στις 19:30 όταν πλέον η πυρκαγιά είχε περιοριστεί από τους πυροσβέστες και δεν υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της.

Αύριο, Τετάρτη, με το πρώτο φως της ημέρας, στελέχη του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα ξεκινήσουν τις έρευνες τους για τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά.

Ο σωστός συντονισμός των εργαζομένων οι οποίοι μόλις άκουσαν την πρώτη έκρηξη έσπευσαν σε προκαθορισμένα σημεία για να σωθούν, η άμεση λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης αλλά και η ταχεία επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα.

Τρεις εργαζόμενοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι δύο με ελαφρά εγκαύματα και ο ένας που απωθήθηκε από το ωστικό κύμα μετά την έκρηξη στο σημείο.

Η ανακοίνωση της Motor Oil 

Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή.


Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

6312334
6312333


4383732
6312327
6312326
6312328
6312329



Νωρίτερα μήνυμα από το "112" έλαβαν οι κάτοικοι για να απομακρυνθούν από την περιοχή.



Δείτε βίντεο από την Πυρκαγιά:





Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d48of6d59zqx)