Συνεχίζεται η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής στο οποίο σκοτώθηκε ένα 19χρονο παιδί, με την οικογένεια του, ένα μήνα μετά να μην έχει πάρει ακόμη κάποια πειστική απάντηση για το ποιος έχει την ευθύνη.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, η οικογένεια του άτυχου 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής δεν έχει πάρει απαντήσεις για τον τραγικό χαμό του παιδιού της.

Πώς μια στιγμή χαράς μετατράπηκε στον απόλυτο θρήνο; Και ψάχνει ένα και μόνο ζητούμενο… ποιος τελικά φέρει την ευθύνη.

Στο Πταισματοδικείο Πολυγύρου παρουσιάστηκε, σήμερα η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά για το τραγικό δυστύχημα. Αρνείται κάθε ευθύνη για την αδειοδότηση του μοιραίου λούνα παρκ.

«Η δικογραφία είναι πολύ ξεκάθαρη. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτές τις εντυπώσεις που δημιουργούνται στα Μέσα. Είναι συνειδητή η επιλογή να απαντήσουμε στην εισαγγελία, στην δικαιοσύνη κι όχι σε οτιδήποτε ακούγεται και δημιουργεί εντυπώσεις», δήλωσε ο δικηγόρος της, Θοδωρής Καραγιάννης.

Στο απολογητικό υπόμνημα υποστήριξε ότι είχε μεταθέσει τις σχετικές αρμοδιότητες σε αντιδήμαρχο. Τις υποθέσεις αυτές τις χειρίζονται υπηρεσιακοί υπάλληλοι κι όχι η ίδια και ισχυρίστηκε επίσης ότι η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε μεν μέσω ταχυδρομείου ένα έγγραφο που ανέφερε ότι το λούνα παρκ δεν έχει πιστοποιήσεις αλλά δεν επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να σφραγιστεί.

Χαλκιδική: «Η αστυνομία δεν είναι τεχνική υπηρεσία», ξεσπά ο πατέρας

«Ό,τι κι αν γράψουν σε απολογητικά υπομνήματα ή αναφορές, υπάρχουν αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του δήμου, όπου προεδρεύων είναι η δήμαρχος. Όπου και να προσπαθεί να ρίξει το βάρος, δεν μπορεί να μεταβιβαστεί αυτό γιατί όλες τις επιτροπές τις διαχειριζόταν η ίδια. Η αστυνομία δεν είναι τεχνική υπηρεσία. Τεχνική υπηρεσία και εφαρμογή του νόμου κάνει ο Δήμος. Αποκλειστικά και ξεκάθαρα», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση θα αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου για να αποφασιστεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της δημάρχου.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, στο μεταξύ, και η προκαταρκτική εξέταση που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης λούνα παρκ, του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και του μηχανολόγου που το έλεγξε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d48r00me073d)