Η πιο βροχερή ημέρα της εβδομάδας θα είναι η σημερινή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

*Διαβάστε ακόμα: Χαλκιδική: Υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στον Τορωναίο κόλπο (Δείτε εντυπωσιακό βίντεο)

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι μέχρι 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 24 με 28 βαθμούς.

Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν και τις επόμενες ημέρες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη Μακεδονία.


Εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης 18/09, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, σύμφωνα με το οποίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4955t4kfett)

Η αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Παρασκευή

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις των Β. Βαλκανίων θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι τα προαναφερθέντα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Ημαθία και Πιερία), τη Θεσσαλία - Β. Σποράδες, τη Φθιώτιδα και τη Β. Εύβοια θα είναι έντονα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι άνεμοι, πάντως, δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά αυτής της εποχής.

Την Πέμπτη 19/09, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα πλην της Θράκης και στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ΒΑ έως ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Παρασκευή 20/09, από πλευράς βροχών και θερμοκρασίας δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. Όμως, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση.