Τραγωδία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 18/09 στο φαράγγι της Σαμαριάς, καθώς μια 33χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, ως αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε νωρίτερα στα Χανιά.

*Διαβάστε ακόμα: Ηράκλειο: Αναστάτωση μέσα στο αεροπλάνο μετά την έκρηξη power bank - "Βόμβα, βγείτε έξω!"

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία ήταν τουρίστρια και έκανε πεζοπορία, πέθανε από αιμορραγία.

Το συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς και συγκεκριμένα στην έξοδο προς Αγία Ρουμέλη.

Περίπου δέκα άτομα είναι οι εγκλωβισμένοι στο Φαράγγι της Σαμαριάς, οι οποίοι καθοδηγούνται από την Πυροσβεστική προς την ΑΓία Ρούμελη, για να τους παραλάβει καϊκι, ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του parapolitika.gr, δεν υπάρχει τραυματίας μεταξύ των εγκλωβισμένων.

To Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)-Παράρτημα Κρήτης βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς έχει δοθεί εντολή όλα τα διαθέσιμα ασθενοφόρα να σπεύσουν στο σημείο της τραγωδίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, πέραν από την άτυχη νεκρή γυναίκα, υπάρχει τουλάχιστον ακόμα ένας τραυματίας.

Η σορός της νεκρής γυναίκας θα μεταφερθεί με το ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας στο νοσοκομείο Χανίων για την διαδικασία ιατρικής διαπίστωσης του θανάτου. Σημειώνεται πως η 33χρονη έχει καταγωγή από την Ουκρανία.