Για το μέτρο της απαγόρευσης του κινητού στα σχολεία μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρώτο πρωινό», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κλώσσα, ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

*Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Πιλοτικά σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

«Αν δεν υπάρξει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας προς τους γονείς και τους μαθητές, αυτό το μέτρο θα είναι αιτία αντεγκλήσεων. Ήδη παρουσιάστηκαν τα πρώτα φαινόμενα με την πρώτη αποβολή που δόθηκε χθες, κι αυτό που λένε οι γονείς είναι ότι "δεν είχαμε ενημερωθεί, δεν γνωρίζαμε"», ανέφερε αρχικά.

«Το μέτρο θα έπρεπε να έχει επικοινωνηθεί σωστά και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένα μια ενημέρωση, κι αυτό πρέπει να γίνει θεσμικά, θεσμοθετημένα και ολοκληρωμένα από το Υπουργείο Παιδείας για να έχουμε αποτελέσματα. Αν συνεχίσει έτσι αυτή η κατάσταση, φοβάμαι ότι θα γυρίσουμε στην προτέρα κατάσταση που κρατούσαμε το κινητό του μαθητή και ερχόταν ο γονιός με απειλές και αντεγκλήσεις γιατί έγινε και με ποιο δικαίωμα του το κράτησες», σημείωσε.

«Τα παιδιά και στα κινητά και στις οθόνες των υπολογιστών έχουν εθιστεί και για να μπορέσουμε να... διώξουμε το παιδί από την οθόνη, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη καμπάνια και εδώ χρειάζεται υπομονή και μια προσπάθεια απ' όλους», πρόσθεσε.

«Αν κατορθώσουμε να μην έχουμε τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, σίγουρα θα μειωθούν τα περιστατικά βιντεοσκοπήσεων», υπογράμμισε.

 

Για τα κτιριακά θέματα των σχολείων

«Το 60% των σχολείων μας είναι κατασκευασμένο πριν από το 1985, καταλαβαίνετε ότι τα προβλήματα είναι πολλά. Χαιρόμαστε που αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα κάποιων εκατομμυρίων για το κτιριολογικό. Χαιρόμαστε που ακούσαμε ότι θα υπάρξει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία», επισήμανε ακόμα.