«Μπλόκο» στα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να βάλει η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί, υπό την εποπτεία του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διερευνάται όλα τα οικονομικά στοιχεία του κυκλώματος και εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, χθες μετά τις απολογίες των επτά πρώτων κατηγορουμένων στην υπόθεση, ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους η χωρίς.

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ»

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο επονομαζόμενος «Μισελ» ο οποίος, φέρεται να διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα σε πιάτσες τοξικομανών, να να είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, με το να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων ενώ φέρεται να παρουσιαζόταν, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθύνεται. 

Ο κατηγορούμενος επίσης παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα. 

Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορούμενων στην υπόθεση.