Στη… σκοτεινή πλευρά του νόμου φαίνεται πως πέρασε ένας μεσήλικας, παρασημοφορημένος απόστρατος αστυνομικός, καθώς κατηγορείται πως έχει εμπλακεί στη δράση συμμορίας που εξαπατά ηλικιωμένους. Πρόκειται για μια από τις γνωστές συμμορίες που εξαπατούν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας με το πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο και θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να γίνει το χειρουργείο.


Βραβεύτηκε για την αυτοθυσία του εν ώρα καθήκοντος

Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να συνεργαζόταν με δύο ακόμη άτομα και να αποτελούσε μέλος της ομάδας που έπιανε στον… ύπνο τους ανυποψίαστους συγγενείς. Το εντυπωσιακό είναι πως το 2020 ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός βραβεύτηκε για την αυτοθυσία του εν ώρα καθήκοντος. Ο Πατρινός στην καταγωγή αστυνομικός έλαβε μετάλλιο έπειτα από τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πασίγνωστου χαρακτηρισμένου τρομοκράτη.

*Διαβάστε ακόμα: Αγρίνιο: Συνελήφθη μαθητής σε σχολείο – Έκανε κατάληψη, απείλησε και βιντεοσκόπησε τον διευθυντή


Πώς πιάστηκε στη φάκα της Αστυνομίας 

Ο απόστρατος και οι συνεργοί του φέρονται να είχαν «χτυπήσει» στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν κάποιος από αυτούς κάλεσε μια γυναίκα και, προσποιούμενος γιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, απαίτησε 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, άλλη δράστιδα, προσποιούμενη την κόρη της, προσπαθούσε να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα. Η παθούσα πείστηκε από τα λεγόμενά τους και συμφώνησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό σε τοποθεσία όπου της υπέδειξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή των Βραχναίικων, όπου και θα την περίμενε άλλος συνεργός τους.

Πράγματι, η γυναίκα, περίπου στις 14.05 της ιδίας ημέρας, μετέβη στο σημείο και παρέδωσε 40.000 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος αποχώρησε με μία μοτοσικλέτα. Η Ασφάλεια Πατρών έπειτα από λίγο καιρό ανακάλυψε πως αυτός που παρέλαβε τα χρήματα ήταν ο απόστρατος αστυνομικός και ως εκ τούτου ο ίδιος αντιμετωπίζει πλέον τις σχετικές κατηγορίες.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime