Σάλος έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση του 74χρονου ηλικιωμένου από το Ηράκλειο Κρήτης που ασελγούσε στα τέσσερα εγγόνια του, με τον ίδιο να καταδικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε 19 χρόνια κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε ομόφωνα από Δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών για σεξουαλική κακοποίηση κατά των τεσσάρων εγγονιών του. Μάλιστα, ο 74χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και δεν παραδέχθηκε ενώπιων του δικαστηρίου τις πράξεις που ειδεχθείς πράξεις που έκανε στην ίδια του την οικογένεια.

Στη συνέχεια, ο 74χρονος ηλικιωμένος ισχυρίστηκε ότι δεν τιμάται τίποτα, πετώντας το μπαλάκι στην κατανάλωση αλκοόλ, λέγοντας ότι ναι μεν άγγιξε τα παιδιά αλλά δεν υπήρχε πονηρή πρόθεση από μέρους του καθώς «όλα έγιναν κατά λάθος».

Ηράκλειο: Τι υποστήριξε ο 79χρονος στην απολογία του

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριζε ενώπιον της ανακρίτριας ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει». Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αφορούσαν παρελθόντα έτη, όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά.

Τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό καθώς ο παππούς εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη και την αγάπη των παιδιών του αλλά και των εγγονιών του. Δεν δίσταζε να μιλάει με χυδαίο τρόπο, να απλώνει το χέρι του σε απόκρυφα σημεία όταν κάποιο παιδί κοιμόταν στο σπίτι του για παρέα ή επειδή ο ίδιος το είχε προσκαλέσει να τον βοηθήσει σε κάποια δουλειά, είτε το μετέφερε με το αυτοκίνητο σε εξωσχολική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση της εισαγγελέως, ότι πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ ο 74χρονος ήταν υπόδικος στις φυλακές της Τρίπολης, άρχισε να εκφράζει την πρόθεση του να δώσει σε κόρη του (μητέρα κάποιων εκ των παιδιών) ένα χωράφι που είχε.

Σκέψη που, όπως αφέθηκε να εννοηθεί στο δικαστήριο, έγινε εκ του πονηρού και υστερόβουλα, χωρίς φυσικά να βρει το παραμικρό αντίκρισμα από την οικογένεια του.