Από ήρωας… κατηγορούμενος για απάτες βρέθηκε ένας παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη στην Πάτρα.

Πρόκειται για αστυνομικό που είχε τιμηθεί καθώς συμμετείχε στην καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη έπειτα από ένοπλη ληστεία στην Αχαΐα το 2014, καταδίωξη από την οποία είχε τραυματιστεί μετά από ανταλλαγή πυρών.

Ο αστυνομικός είχε αποσυρθεί και είχε βγει πρόωρα στη συνταξιοδότηση, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία του.

Τώρα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη, καθώς εξαπάτησε μία ηλικιωμένη από τα Βραχναίικα Αχαΐας. Ο πρώην αστυνομικός και οι συνεργοί του φέρεται να απέσπασαν 40.000 ευρώ, με το πρόσχημα της δήθεν άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση της κόρης της, ύστερα από τροχαίο ατύχημα.

Ο πρώην αστυνομικός είχε πάρει το παράσημο του «Αστυνομικού Σταυρού» το 2020 και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε. Κατά τη σύλληψή του παραδέχτηκε την ενοχή του.

Τι είχε δηλώσει σε αφιέρωμα 

«Μπήκα στην αστυνομία στα 20 μου για να υπηρετήσω το υπέρτατο αγαθό των αρχαίων, των δικαίων… Έδωσα πολλές μάχες κατά τη διάρκεια του καθήκοντος που αντικατοπτρίζεται στα σημάδια του σώματός μου, τώρα πια έχω έναν μόνιμο τραυματισμό αλλά δε μετανιώνω γι’ αυτό» δήλωσε ο ίδιος σε αφιέρωμα για τα πρόσωπα της χρονιάς.

Ηλικιωμένη αποκάλυψε τη δράση του ήρωα αστυνομικού

Η παράνομη δράστη, του απόστρατου αστυνομικού, αποκαλύφθηκε όταν 70χρονη έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

«Στο τηλέφωνο άκουσα κλάματα και φωνή που έμοιαζε με της κόρης μου. Μετά το τηλεφώνημα κάλεσα στο κινητό το παιδί μου και δεν απαντούσε. Πείστηκα για το ατύχημα. Ταραγμένη, έσπευσα να δώσω χρήματα για χειρουργηθεί η κόρη μου» δήλωσε.

Της ζήτησαν για να αγοράσουν λάμες και να κάνουν άμεσα την επέμβαση. Στο ραντεβού που της έκλεισαν εμφανίστηκε ο απόστρατος αστυνομικός και πήρε τα χρήματα.

«Έψαχνα δουλειά για να ενισχύσω το εισόδημά μου»

Το Star αποκαλύπτει σύμφωνα με πληροφορίες τους ισχυρισμούς του άλλοτε «ήρωα» αστυνομικού, στους συναδέλφους του.

« Έψαχνα δουλειά για να ενισχύσω το εισόδημα μου, είδα αγγελία στο facebook για ταχυμεταφορείς. Πήγα στο ραντεβού που μου είπαν. Η γυναίκα έβαλε μία σακούλα κάτω από τη σέλα της μηχανής. Το απόγευμα πήγα στις Σέρρες και παρέδωσα τη σακούλα. Έπεσα θύμα πλάνης και εξαπατήθηκα» υποστήριξε.

Πάτρα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στις 10-9-2024 σε περιοχή της Πάτρας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με συνεργούς του, που αναζητούνται, στις 10-9-2024, στην Πάτρα, εξαπάτησαν τηλεφωνικά ηλικιωμένη γυναίκα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης να υποβληθεί η κόρη της σε χειρουργείο λόγω προγενέστερου ατυχήματος και της αφαίρεσαν 40.000 ευρώ.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος μετέβη με μοτοσικλέτα στην οικία της ηλικιωμένης, από την οποία απέσπασε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και των συνεργών του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα του ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της αξιόποινης πράξης».

«Ήταν πολύ επαγγελματικά στημένη αυτή η απάτη. Δεν ήταν μία μεγάλη ηλικιωμένη απαίδευτη. Είναι συνταξιούχος δασκάλα» δήλωσε η δικηγόρος της 70χρονης, Μαρία Μπιρπανάγου.