Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας Εύζωνας, να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, την ώρα που παραμένει αμίλητος και ακίνητος στη σκοπιά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Το βίντεο τράβηξε και ανάρτησε στο ΤikTok η αδελφή του γράφοντας ότι αυτή ήταν η «τελευταία υπηρεσία του σαν Εύζωνας».

Πρόκειται για τον 24χρονο Γιώργο Τσιούλο, ο οποίος είναι μαθηματικός και έχει ύψος 1,85. «Ήταν πολύ συγκινητικό, γιατί σκεφτόμουν όλα αυτά που έχω ζήσει στο στρατόπεδο, όλα αυτά που έχω καταφέρει, το ότι μπόρεσα κι έκανα περήφανους τους δικούς μου, τα άτομα που αγαπώ και με αγαπούν, την οικογένειά μου. Επίσης, με συγκίνησε ότι ήρθαν οι εκπαιδευόμενοι μου και παλιοί μου φίλοι να με δουν», είπε ο 24χρονος Γιώργος Τσιούλος στην εκπομπή «Το Πρωινό», σήμερα με το που βγήκε από το στρατόπεδο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως αισθένται κάποιος που φοράει αυτή τη στολή και υπηρετεί την πατρίδα του από αυτή τη θέση υποστήριξε τα εξής: «Τρομερό δέος, να ξέρεις ότι αυτά που φοράς εσύ τα έχουν φορέσει άλλοι τόσοι και τα έχουν τιμήσει. Είναι μοναδικό». Όπως ανέφερε για να υπηρετήσει κάποιος στην Προεδρική Φρουρά είτε δηλώνει ότι το επιθυμεί, είτε επιλέγεται από κλιμάκιο της Προεδρικής Φρουράς. Οι Εύζωνες κατά τη θητεία τους, γυμνάζονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα κάνουν πρόβες για την κυριακάτικη παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον 24χρονο ενώ σε ανάρτησή του στο Instagram τόνισε ότι «τα δάκρυα του Γιώργου για την τελευταία του σκοπιά ως Εύζωνας, μας συγκίνησαν και μας γέμισαν περηφάνια! Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. 🇬🇷»