Πρόβλημα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς εξακολουθούν να αποτελούν τα κινητά τηλέφωνα. Από τη μια οι αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν από την άλλη οι αντιδράσεις των μαθητών, αλλά και των γονέων τους, οι οποίοι ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι.

 Πρόσφατα, δύο μαθητές από την Πάτρα αποβλήθηκαν από τα μαθήματα τους επειδή χρησιμοποίησαν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Οι καθηγητές του σχολείου ανακάλυψαν την ανάρτηση την επόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν την αποβολή των δύο μαθητών για δύο ημέρες. Όπως δήλωσε η μητέρα του ενός μαθητή, «Δεν υπήρχε ωριαία αποβολή. Είναι διήμερη η αποβολή».

Ο μαθητής προσπάθησε να υπερασπιστεί την πράξη του, αναφέροντας ότι στη φωτογραφία δεν φαινόταν κανείς άλλος εκτός από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Οι δύο μαθητές αν και ζήτησαν συγγνώμη, αποβλήθηκαν για 2 ημέρες.

Η απαγόρευση των κινητών στο σχολείο είναι ένα μέτρο που είχε τεθεί σε ισχύ από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Όπως αναφέρει η μητέρα ενός άλλου μαθητή του ίδιου σχολείου, η διευθύντρια είχε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχόταν την παρουσία κινητών στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d4bbt76tcpbd)

Αντιδράσεις μαθητών για την απαγόρευση

Η απαγόρευση των κινητών δεν έχει γίνει αποδεκτή χωρίς αντιδράσεις. Οι μαθητές, ιδιαίτερα οι έφηβοι, εκφράζουν δυσαρέσκεια για την αυστηρότητα των κανόνων. Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι απαραίτητα εργαλεία για την επικοινωνία και την ασφάλειά τους, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι υπερβολικό και περιορίζει την προσωπική τους ελευθερία.

Οι γονείς από την πλευρά τους διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες: εκείνους που υποστηρίζουν το μέτρο ως μέσο προστασίας των παιδιών τους από τους κινδύνους των κοινωνικών δικτύων και εκείνους που ανησυχούν για την ασφάλεια και την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας με τα παιδιά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.