Τριτοκοσμικές εικόνες επικρατούν στη Ρόδο με τους μετανάστες, πριν οδηγηθούν στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέρου να κοιμούνται σε πάρκα και σε πλατείες, μέσα σε χαρτόκουτα.

Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του  ΣΚΑΪ οι μετανάστες για αρκετές ημέρες μένουν στον δρόμο μέχρι να μεταφερθούν. Ειδικότερα, καταγράφτηκαν σκηνές που παραπέμπουν στην περίοδο 2015-2016, που η μεταναστευτική κρίση είχε χτυπήσει κόκκινο. Στη Ρόδο τον τελευταίο ένα μήνα υπάρχουν αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Σε αντίθεση με τη Λέρο, ωστόσο, δεν υπάρχει κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d4bb3wl400ex)

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, οι δεκάδες μετανάστες, που καταφθάνουν καθημερινά στη Ρόδο, διαβιούν και διανυκτερεύουν σε πάρκα και πλατείες του νησιού ανάμεσα στους πολλούς χιλιάδες τουρίστες που παραθερίζουν εκεί ακόμα.

Ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος σε συνεννόηση με τον δήμαρχο της Ρόδου, έχουν προθυμοποιηθεί να θέσουν σε λειτουργία έναν προσωρινό καταυλισμό, για να αποφευχθούν αυτές οι εικόνες. Ωστόσο, η διαδικασία καθυστερεί διότι ερίζουν η αστυνομία και το λιμενικό για το ποιος θα διαθέσει δύναμη για τη φύλαξη του συγκεκριμένου χώρου.