Τα μέλη συμμορίας που έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό υπουργείων και ενδεχομένως και άλλων κρατικών υπηρεσιών αναζητούν οι αστυνομικοί τα τελευταία 24ωρα.

*Διαβάστε ακόμα: Αναπάντητα ερωτήματα για τον "αόρατο Έλληνα" - Μαρτυρίες και αντιφάσεις για τον Πέτρο που δεν γνωρίζει ποιος είναι

Πρόκειται για τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν «χτυπήσει» ήδη γραφεία τριών υπουργείων: Οικονομίας, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καθώς και το υπουργείο Εργασίας. Τα γραφεία που επέλεξαν να διαρρήξουν οι… καλά διαβασμένοι κακοποιοί δεν βρίσκονται εντός των κεντρικών κτιρίων των υπουργείων, αλλά σε άλλα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.


Αφαίρεσαν 30 φορητούς υπολογιστές

Σε κτίριο της οδού Δραγατσανίου στεγάζονται υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής, από όπου οι δράστες, αφού εισήλθαν από διπλανή πολυκατοικία, αφαίρεσαν 30 φορητούς υπολογιστές και εξαφανίστηκαν σαν κύριοι.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ένα 24ωρο αργότερα, αποκαλύφθηκε διάρρηξη και στο γραφείο Διαχείρισης Προγραμμάτων Οικονομικών Πόρων του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Κοραή.

Από το συγκεκριμένο γραφείο αυτή τη φορά, οι δράστες, που πιθανολογείται πως είναι οι ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις, βάσει της ανάλυσης του οπτικοακουστικού υλικού που εντόπισαν οι αστυνομικοί, έκλεψαν μόλις τρεις οθόνες υπολογιστών και μια καφετιέρα.

Τα άτομα αυτά έχουν -προφανώς- γνώση των γραφείων που χρησιμοποιούν υπουργεία στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία γνωρίζουν πως δεν φυλάσσονται. Δεν αποκλείεται τα άτομα αυτά να έχουν μπει κάποια στιγμή στα συγκεκριμένα γραφεία ως υπάλληλοι συνεργείων ή με άλλες ιδιότητες και βολιδοσκόπησαν τους χώρους και τους επέλεξαν, αφού δεν υπάρχουν φύλακες στις εισόδους των κτιρίων.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας και προσπαθούν να εντοπίσουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στα γραφεία των υπουργείων αλλά και πώς εξαφανίστηκαν από αυτά.

Ο τρόπος διαφυγής τους ενδεχομένως να λύσει τον γρίφο της ταυτότητας των ασύλληπτων μέχρι σήμερα διαρρηκτών. Ως προς τους φορητούς υπολογιστές, σύμφωνα με την ενημέρωση των αστυνομικών, δεν υπήρχαν αρχεία που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους διαρρήκτες ούτε άλλα «ζωτικής σημασίας» δεδομένα των υπουργείων, ωστόσο η αξία τους είναι αρκετά υψηλή, ακόμη και εάν πωληθούν στη «μαύρη» αγορά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4b9es0yv18x)