Υπάλληλο που η δουλειά του θα είναι να κλείνει τα φώτα και τα παράθυρα στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, έναντι μισθού ύψους 37.000 ευρώ τη διετία (!), προσέλαβε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκαλώντας τη δημόσια οργή.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιβάλλεται να υπάρχει κάποιος που θα κλείνει τα φώτα, τους υπολογιστές, τα κλιματιστικά και τα παράθυρα όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι μέσα στα κτίρια.

Για το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όμως, προσελήφθη ένα άτομο που θα πληρώνεται αδρά για να κάνει τα παραπάνω.


Τι λέει ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Μιλώντας για την πρόσληψη-μαμούθ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε: «Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο. Από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, τα χρήματα συνεπώς και μειώνονται».

Ο ίδιος σημείωσε πως «το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάρει σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν, έχουμε πολύ λίγο κόσμο», εξηγώντας πως το πρόγραμμα «55-67» κόπηκε: «Ζητήσαμε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55-67 ετών».

Αναφορικά με την ασφάλεια του κτιρίου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος να το προσέχει «παρά μόνο ένα άτομο που κάθεται να τα κάνει όλα, προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα».

Απαντώντας στις απορίες των υπαλλήλων της Περιφέρειας «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο;», ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι «αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι πως πληρώνουμε περισσότερα από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτίριο», για να τονίσει χαρακτηριστικά ότι «κάθε πορεία στα Ιωάννινα τελειώνει στην Περιφέρεια».