Μια ακόμα απόπειρα εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου σημειώθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου επιτήδειοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια γυναίκα, προσποιούμενοι ότι η κόρη της είχε πέσει θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, καλώντας μάλιστα από το νοσοκομείο, με την κόρη της να είναι γιατρός.

*Διαβάστε ακόμα: Μεσσηνία: Τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 22χρονο - Το αυτοκίνητό του έπεσε σε βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό

Χρησιμοποιώντας μια φωνή σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη της κόρης της, οι απατεώνες επιχείρησαν να δημιουργήσουν σύγχυση στη γυναίκα, με στόχο να αποσπάσουν χρήματα.

Η γυναίκα, παρά την αρχική της έκπληξη λόγω της απίστευτης ομοιότητας της φωνής της επιτήδειας με αυτήν της κόρης της, αντέδρασε με ψυχραιμία και δεν έπεσε στην παγίδα.

Αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι η υπόθεση δεν ήταν πειστική κι έτσι απέφυγε να πέσει θύμα των θρασύτατων απατεώνων.

Αυτό που καθιστά το περιστατικό ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι η ικανότητα των απατεώνων να μιμούνται με ακρίβεια τη φωνή ενός κοντινού προσώπου, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο επιτυχούς εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Παρά την επανάληψη της απόπειρας με δεύτερη κλήση, η γυναίκα παρέμεινε σταθερή στην αρχική της εκτίμηση και απέφυγε την παγίδα.


Έξαρση τηλεφωνικών απατών στην Κρήτη

Το φαινόμενο της τηλεφωνικής απάτης φαίνεται να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην Κρήτη, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αυξημένα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης.

Οι δράστες συχνά χρησιμοποιούν προσωπικά στοιχεία που βρίσκουν είτε από τα κοινωνικά δίκτυα είτε από άλλες πηγές, προκειμένου να κάνουν την ιστορία τους πιο πιστευτή.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιδεικνύουν ψυχραιμία σε παρόμοιες καταστάσεις.

Είναι σημαντικό να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα οποιασδήποτε πληροφορίας μέσω απευθείας επικοινωνίας με το υποτιθέμενο θύμα, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια ή συναλλαγή.

*Πηγή: neakriti.gr