Σε κλίμα οδύνης στη Βέροια, τελέστηκε το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με τον πατέρα του άτυχου νέου να δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να πληρώσουν οι ένοχοι για την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά του.

Η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καλλιθέα της Βέροιας γέμισε από συγγενείς, φίλους και συμμαθητές του 19χρονου που μαζί με την οικογένεια, τέλεσαν το μνημόσυνο για τον 19χρονο.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα , ο πραγματογνώμονας, που συνέταξε την έκθεση για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, διαπίστωσε αστοχίες και παραλείψεις.

Λούνα παρκ Χαλκιδικής: Τα έξι συμπεράσματα από το πόρισμα

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τα έξι βασικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο διορισμένος από τις Αρχές πραγματογνώμονας, και περιλαμβάνονται στο πόρισμα που υπογράφει, είναι τα εξής:

Η αιτία που οδήγησε στο θανατηφόρο συμβάν είναι η θραύση των μεταλλικών δομικών στοιχείων της καμπίνας του περιστρεφόμενου μηχανήματος (Crazy Dance)

Η θραύση οφείλεται σε διάβρωση ήκαι γήρανση των μεταλλικών στοιχείων και ήταν αναμενόμενο να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης του μηχανήματος και το βάρος των χρηστών του

Οι αστοχίες ήταν προβλέψιμες και έπρεπε να είχαν διαπιστωθεί πριν από το τραγικό περιστατικό

Το μοιραίο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή, με συρραφή και συναρμολόγηση επιμέρους εξαρτημάτων και τμημάτων που δεν παρείχαν κανένα εχέγγυο ή πρότυπο ασφάλειας κατασκευαστή

Εφόσον το μηχάνημα εξεταζόταν κατ’ ορθή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας θα ήταν αδύνατον να λάβει πιστοποιητικό έγκρισης, ενώ το θανατηφόρο συμβάν θα είχε αποφευχθεί

Καθώς το λούνα παρκ φέρεται να λειτουργούσε χωρίς προηγούμενη έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας συνάγεται ότι όλες οι εγκαταστάσεις του θεωρούνται δυνάμει επικίνδυνες.

Κατά την προσωπική άποψη του πραγματογνώμονα, εάν ο αρμόδιος δήμος ενεργούσε όπως έπρεπε το περιστατικό θα είχε αποτραπεί.

Χαλκιδική: «Μου πήραν το παιδί θα το πληρώσουν, όπως τους αξίζει»

Ο πατέρας του 19χρονου, μιλώντας στην εκπομπή δήλωσε αποφασισμένος να αγωνιστεί για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του γιου του. 

«Ο γιος μου από τη χαρά βρέθηκε στον θάνατο. Διαλύθηκε η οικογένειά μας, τα αδέλφια του είναι σε τραγική κατάσταση. Σκότωσαν το παιδί μας για λίγα ευρώ οι ανεύθυνοι, οι απατεώνες και τα λαμόγια», είπε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ο 19χρονος χάθηκε με τραγικό τρόπο μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των δύο μικρότερων αδελφών του. 

«Είχα τρία παιδιά και θα έχω δύο. Ποιος με ρώτησε; Δε μου ζήτησαν μια συγγνώμη, δε με ρώτησαν αν χρειάζομαι κάτι. Δεν περιμένω τίποτα από κανέναν. Μου πήραν το παλικάρι μου και θα την πληρώσουν, όπως τους αξίζει», κατέληξε.