Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Θεσσαλονίκης, λόγω συγκέντρωσης περίπου 50 αντιεξουσιαστών στην πρώην κατάληψη Libertatia, η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού στα ανατολικά της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε προσπάθεια από κάποιες δεκάδες άτομων για την ανακατάληψη του συγκεκριμένου χώρου, περίπου στις επτά. Δε θα είναι η πρώτη φορά που ομάδες αντι-εξουσιαστών επιχειρούν να ανακαταλάβουν χώρους που η αστυνομία είχε εκκενώσει στο παρελθόν.

Θεσσαλονίκη | Ενημέρωση από την ανακατάληψη της Libertatia Update 8μμ: Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί και στις δύο μεριες του δρόμου και στο πεζοδρόμιο της κατάληψης, σχεδόν έξω από τη πόρτα. Δεκάδες συντροφοι/ισσες βρισκόται μέσα στο κτίριο με κλειδωμένη την πόρτα. Στο απέναντι πεζοδρόμιο επίσης μαζεμένος αλληλέγγυος κόσμος. Η Λ. Στράτου έχει κλείσει. Οι σύντροφοι/ισσες φωνάζουν συνεχώς συνθήματα, ενώ υπάρχει και Μικροφωνική που παίζει μουσική. -------------- Δεκάδες άτομα ανακατέλαβαν την προσφάτως εκκενωμένη Libertatia περίπου στις 7μμ, χωρίς κάποια αρχική αντίδραση από τις δυνάμεις της αστυνομίας που φάνηκαν να αιφνιδιάζονται. Άμεσα καλέστηκε rap live Οικονομικής ενίσχυσης αλληλέγγυος κόσμος ξεκίνησε να προσεγγίζει το σημείο. Αυτή την ώρα διμοιρίες ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί σε σχετική απόσταση στα γυρω πεζοδρόμια, ενώ μόλις ξεκίνησαν να κλείνουν τον κεντρικό δρόμο μπροστά από την Κατάληψη (Λ. Στρατού). Αυτη την ώρα μάλιστα έφτασαν και δυνάμεις των ΕΚΑΜ ενώ υπάρχει και κινητικότητα από μηχανοκίνητες δυνάμεις. ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ #Libertatia #antireport

Δημοσιεύτηκε από Alerta.gr στις Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Αμέσως δόθηκε εντολή για συγκέντρωση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά της πρώην κατάληψης.Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά προσαγωγές ατόμων πέριξ της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε αστυνομική επέμβαση στον χώρο της κατάληψης Libertatia, στη Λεωφόρο Στρατού.Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν μπει στην κατάληψη παρουσία δικαστικού λειτουργού και είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή των ατόμων που παρέμεναν εντός αυτής.