Τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/9) επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. στο σφραγισμένο κτήριο της κατάληψης Libertatia στη λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, που είχαν παραβιάσει χθες, Τρίτη, περίπου 100 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα ανθρώπων είχε μπει στο κτίριο της κατάληψης, που είχε σφραγιστεί στις 28 Αυγούστου, φωνάζοντας συνθήματα και παίζοντας μουσική. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας τροχό άνοιξαν την πόρτα, μπήκαν στο κτήριο και προσήγαγαν έξι άτομα, που βρίσκονταν σε αυτό.

thessaloniki_elas_katalipsi_libertatia1

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε ακόμα 13 προσαγωγές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πέριξ της κατάληψης και όχι εντός του κτιρίου. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε.

thessaloniki_elas_katalipsi_libertatia2

Στο συγκεκριμένο κτίριο υπήρχε επί σειρά ετών η κατάληψη με την ονομασία «Libertatia». Τον Ιανουάριο του 2018 το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο κατά καιρούς επιχειρούν την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει στο ίδιο σημείο και κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη -πριν από φέτος- αυτή τον Αύγουστο του 2020.