Η επίθεση με σωλήνα από έξι ανηλίκους κατά μιας 14χρονης και ενός 16χρονου στην Πολίχνη, ο ξυλοδαρμός 15χρονου από συνομηλίκους του έξω από σχολείο του Ευόσμου, η επίθεση με φαλτσέτα σε 12χρονο σε σχολείο της Αργολίδας πριν από μόλις λίγες ώρες και το άγριο ξύλο μαθητριών στην Κρήτη αποτελούν λίγα από τα δεκάδες περιστατικά βίας που καταγράφονται καθημερινά, με… ανήλικους πρωταγωνιστές που μοιράζονται τις ίδιες σχολικές αίθουσες, με την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας να υπογραμμίζει στο ΤhessΤoday.gr πως τα νέα μέτρα καταστολής αποδεικνύονται αναποτελεσματικά.

*Διαβάστε ακόμα: Απίστευτο κι όμως αληθινό! Άνδρας κυκλοφορούσε γυμνός στον Κηφισό (Βίντεο)

Η αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση ψυχολόγων στα σχολεία κι όχι υπό τον φόβο της… τιμωρίας, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταύρος Τριλυράκης στο ThessΤoday.gr.

«Ο σχολικός εκφοβισμός αντιμετωπίζεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σχολείο, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ώστε να παρακολουθούν και να επεμβαίνουν όπου κρίνεται αναγκαίο. Η ίδια η εκπαίδευση είναι η απάντηση κι όχι τα μέτρα καταστολής κι αυστηροποίησης ποινών», σημειώνει.


«Ελάχιστα τα περιστατικά που φτάνουν στην πλατφόρμα»

Ο αριθμός περιστατικών που καταγγέλλονται στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας Stop Bullying για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελούν μόλις την.. κορυφή του παγόβουνου, σύμφωνα με τον κ. Τριλυράκη.

«Αυτά που καταγγέλλονται, είναι απειροελάχιστα. Τα περιστατικά που δηλώνονται είναι πάρα πολύ λίγα συγκριτικά με τα πραγματικά νούμερα και θεωρούμε πως ανάλογη θα είναι και η κατάσταση και με το κουμπί πανικού. Είναι ημίμετρα κι όχι πραγματικά μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ρίζα του προβλήματος πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιμόρφωση των παιδιών, εξηγεί ο κ. Τριλυράκης. «Είναι μια θλιβερή διαπίστωση πως ό,τι μέτρα καταστολής και να πάρει η κυβέρνηση, δεν έχουν αποτέλεσμα. Και οι θύτες και τα θύματα είναι θύματα, πέρα από τις ποινές ζητάμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, να προετοιμάζεται ο μαθητής να κατανοεί ότι η βία δεν είναι απάντηση, και πως αυτή τη βία που ασκεί, θα τη βρει μπροστά του, γιατί η βία της κοινωνίας είναι αυτή που μπαίνει στα σχολεία», σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

*Πηγή: thesstoday.gr