Είδος πολυτελείας το σουβλάκι: Μέχρι και τα 5 ευρώ θα φτάσει η τιμή του
''Ζαλίζει'' η τιμή του
Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.
Φαγητό πολυτελείας έγινε το παραδοσιακό σουβλάκι μετά τις ανατιμήσεις των τελευταίων ετών.
Μεγάλη αύξηση φαίνεται να σημειώνει η τιμή στο παραδοσιακό σουβλάκι, αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 4 ευρώ.
Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.
ΣΕΠΤ. 2023 3€ – 3,70€
ΣΕΠΤ. 2024 3,40€ – 4,20€
Μία 16άρα πίτα (με σουβλάκι 90-100 γρ. κρέας)
Με αλοιφή, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι
Τιμή πελάτη: 4,60€ (4,37€ το κόστος του επιχειρηματία)
Πίτα: 0,15€ – 0,20€ / τμχ (από 0,10€)
Κρέας: +1€
Ντομάτα: 1,98€/κιλό (από 1,70€)
Πατάτες: 1€/κιλό (από 0,90€)
Τζατζίκι: 7€/κιλό (από 6,80€)
*Κάρβουνα: 1,10€ / κιλό (από 0,70€)
*Αμπαλάζ
Λαδόκολλα φούρνου: 0,20€
Αλουμινοσακούλα: 13 λεπτά/ σακουλάκι
+Σακούλα νάιλον μεταφοράς
+ Χαρτοπετσέτες
*Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
*Λειτουργικά έξοδα
Ρεύμα: 2.500€ (από 1.000€)
Ενοίκια: 600€ -1.500€
Μισθοί εργαζομένων
Δήμος (κόστος τραπεζοκαθισμάτων):
π.χ 503€ το μέτρο στη Θεσσαλονίκη από 1.500€ -2.500€ /μήνα
Ο κ. Δημήτρης Εικοσιδυός μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τιμή του σουβλακιού.
«Είμαστε σε μι εποχή που ο προμηθευτής αντί για 0,03 ευρώ αύξηση, μας λέει πια για 0,50 ευρώ αύξηση στο χοιρινό. Ανεβαίνουν «περίεργα» τα προϊόντα. Έχει τύχει και κάθε μήνα. την τελευταία περίοδο έχουν ανέβει 3 φορές τα χοιρινά. Πολλά μαγαζιά απορροφήσαμε τις αυξήσεις. Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fyi7lc3z2h)
Μεγάλη αύξηση φαίνεται να σημειώνει η τιμή στο παραδοσιακό σουβλάκι, αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 4 ευρώ.
Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.
Σουβλάκι: Η τιμή του «ζαλίζει»
Τυλιχτό στο χέρι (γύρο ή καλαμάκι)ΣΕΠΤ. 2023 3€ – 3,70€
ΣΕΠΤ. 2024 3,40€ – 4,20€
Το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι
Το περίφημο σάντουιτς της ΘεσσαλονίκηςΜία 16άρα πίτα (με σουβλάκι 90-100 γρ. κρέας)
Με αλοιφή, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι
Τιμή πελάτη: 4,60€ (4,37€ το κόστος του επιχειρηματία)
Υλικά
Πίτα: 0,15€ – 0,20€ / τμχ (από 0,10€)
Κρέας: +1€
Ντομάτα: 1,98€/κιλό (από 1,70€)
Πατάτες: 1€/κιλό (από 0,90€)
Τζατζίκι: 7€/κιλό (από 6,80€)
*Κάρβουνα: 1,10€ / κιλό (από 0,70€)
*Αμπαλάζ
Λαδόκολλα φούρνου: 0,20€
Αλουμινοσακούλα: 13 λεπτά/ σακουλάκι
+Σακούλα νάιλον μεταφοράς
+ Χαρτοπετσέτες
*Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
*Λειτουργικά έξοδα
Ρεύμα: 2.500€ (από 1.000€)
Ενοίκια: 600€ -1.500€
Μισθοί εργαζομένων
Δήμος (κόστος τραπεζοκαθισμάτων):
π.χ 503€ το μέτρο στη Θεσσαλονίκη από 1.500€ -2.500€ /μήνα
Ο κ. Δημήτρης Εικοσιδυός μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τιμή του σουβλακιού.
«Είμαστε σε μι εποχή που ο προμηθευτής αντί για 0,03 ευρώ αύξηση, μας λέει πια για 0,50 ευρώ αύξηση στο χοιρινό. Ανεβαίνουν «περίεργα» τα προϊόντα. Έχει τύχει και κάθε μήνα. την τελευταία περίοδο έχουν ανέβει 3 φορές τα χοιρινά. Πολλά μαγαζιά απορροφήσαμε τις αυξήσεις. Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.