Φαγητό πολυτελείας έγινε το παραδοσιακό σουβλάκι μετά τις ανατιμήσεις των τελευταίων ετών.

Μεγάλη αύξηση φαίνεται να σημειώνει η τιμή στο παραδοσιακό σουβλάκι, αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 4 ευρώ.

Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.

Σουβλάκι: Η τιμή του «ζαλίζει»

Τυλιχτό στο χέρι (γύρο ή καλαμάκι)

ΣΕΠΤ. 2023 3€ – 3,70€

ΣΕΠΤ. 2024 3,40€ – 4,20€

Το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι

Το περίφημο σάντουιτς της Θεσσαλονίκης
Μία 16άρα πίτα (με σουβλάκι 90-100 γρ. κρέας)

Με αλοιφή, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι

Τιμή πελάτη: 4,60€ (4,37€ το κόστος του επιχειρηματία)

Υλικά


Πίτα: 0,15€ – 0,20€ / τμχ (από 0,10€)
Κρέας: +1€
Ντομάτα: 1,98€/κιλό (από 1,70€)
Πατάτες: 1€/κιλό (από 0,90€)
Τζατζίκι: 7€/κιλό (από 6,80€)
*Κάρβουνα: 1,10€ / κιλό (από 0,70€)

*Αμπαλάζ

Λαδόκολλα φούρνου: 0,20€
Αλουμινοσακούλα: 13 λεπτά/ σακουλάκι
+Σακούλα νάιλον μεταφοράς

+ Χαρτοπετσέτες

*Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)

*Λειτουργικά έξοδα

Ρεύμα: 2.500€ (από 1.000€)
Ενοίκια: 600€ -1.500€
Μισθοί εργαζομένων
Δήμος (κόστος τραπεζοκαθισμάτων):
π.χ 503€ το μέτρο στη Θεσσαλονίκη από 1.500€ -2.500€ /μήνα

Ο κ. Δημήτρης Εικοσιδυός μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τιμή του σουβλακιού.

«Είμαστε σε μι εποχή που ο προμηθευτής αντί για 0,03 ευρώ αύξηση, μας λέει πια για 0,50 ευρώ αύξηση στο χοιρινό. Ανεβαίνουν «περίεργα» τα προϊόντα. Έχει τύχει και κάθε μήνα. την τελευταία περίοδο έχουν ανέβει 3 φορές τα χοιρινά. Πολλά μαγαζιά απορροφήσαμε τις αυξήσεις. Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fyi7lc3z2h)