Νεότερα για την κατάσταση της υγείας της «μεγάλης κυρίας» του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλας δίνει το ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία» με νέο ιατρικό ανακοινωθέν. Η Μαρινέλλα περνάει κρίσιμες ώρες μετά την κατάρρευσή της στη σκηνή του Ηρωδείου το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου. Η σπουδαία ερμηνεύτρια λιποθύμησε και μέσα σε 45 λεπτά μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», καθώς υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα της συναυλίας που έδινε.

Η κατάσταση της Μαρινέλλας είναι σοβαρή. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάστασή της είναι κρίσιμη, όμως παραμένει κλινικά σταθερή, μετά την εκτεταμένη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη.



*Διαβάστε ακόμα: Μάχη δίνει η Μαρινέλλα: "Παιδιά... το πόδι μου", είπε πριν καταρρεύσει επί σκηνής - Το χρονικό του εγκεφαλικού επεισοδίου



Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για τη Μαρινέλλα

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης Ηλίας Ανδριανάκης».

Η μεγάλη ερμηνεύτρια κατά τη διάρκεια της χθεσινής της συναυλίας στο τρίτο τραγούδι λιποθύμησε πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου και μεταφέρθηκε στο «Υγεία» για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το ιδιωτικό θεραπευτήριο, η Μαρινέλλα, όπως διαπιστώθηκε, υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη: «Η κ. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο. Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη. Ο θεράπων ιατρός Ηλίας Κ. Πολιτάκης».



Μαρινέλλα: Το χρονικό του εγκεφαλικού επεισοδίου

«Η Μαρινέλλα στις 8 η ώρα είναι στη σκηνή του άδειου Ηρωδείου με μπικουτί και κάνει την τελευταία της πρόβα. Υπάρχει ένας ελαφρύς πονοκέφαλος, μία ελαφρά αδιαθεσία. Όμως, όπως μου περιγράφουν, η Μαρινέλλα είναι στρατιώτης, πάει πρώτη στην πρόβα και φεύγει τελευταία», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Στο πρώτο ανέβασμα στη σκηνή την ανέβασαν δύο συνεργάτες. Είναι 86 χρονών, προφανώς σκηνικά πάντα την κρατάνε κάποιοι, όμως λέει ανεβαίνοντας στη σκηνή: "Ρε παιδιά, λίγο το πόδι μου", αυτό είπε ανεβαίνοντας στη σκηνή. Παραπονέθηκε ότι είχε έναν πόνο ή ένα μούδιασμα στο πόδι. Είναι ένα σημάδι εγκεφαλικού που έρχεται ή ξεκινάει και δημιουργείται», πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας, επικαλούμενος ανθρώπους που βρίσκονταν στο Ηρώδειο.

Όπως είπε ο παρουσιαστής, πρόσωπα πίσω από τη σκηνή αντιλαμβάνονται ότι η Μαρινέλλα φαλτσάρει στο δεύτερο τραγούδι. Στο τρίτο τραγούδι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, με τους θεατές να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Όταν η τραγουδίστρια έπαθε το εγκεφαλικό, ανεβαίνουν αμέσως στη σκηνή η κόρη της Τζωρτζίνα με την εγγονή της που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις του Ηρωδείου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4g1suhzbrj5)



"Δύσκολο το αιμορραγικό εγκεφαλικό - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, είναι πλέον θέμα οργανισμού"

«Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, αν δεν περάσουν τα πρώτα δύο-τρία 24ωρα», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για την κατάσταση της υγείας της αγαπημένης τραγουδίστριας μετά το σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο, την ώρα της συναυλίας που έδινε.

«Κανένας δεν μπορεί να σας πει αυτή τη στιγμή την εξέλιξη αν δεν περάσουν δύο με τρία 24ωρα. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα εγκεφαλικά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά είναι ευκολότερα και μπορούμε πιο γρήγορα να δούμε την εξέλιξή τους», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

«Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα βασικό σύμπτωμα: έντονη κεφαλαλγία, την οποία -όπως αναφέρουν όλοι- την αγνόησε για να βγει στη σκηνή», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

«Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή για να δούμε αν η αιμορραγία επεκτείνεται ή σταθεροποιείται. Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα βασικό σύμπτωμα, την έντονη κεφαλαλγία. Είναι πλέον θέμα οργανισμού. Η ηλικία, το στρες παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο», ανέφερε. 

*Διαβάστε ακόμα: Μαρινέλλα: Η ιστορία του τραγουδιού "Εγώ κι εσύ" που ερμήνευε την ώρα που κατέρρευσε στο Ηρώδειο


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fz92whj0sh)
«Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει όταν συμβαίνει, ειδικά όταν είμαστε μιας μεγαλύτερης ηλικίας. Η Μαρινέλλα είναι ένας δυνατός άνθρωπος, του καθήκοντος και ήθελε να ικανοποιήσει το κοινό της», ανέφερε η ίδια.

«Είναι πολύ δυνατος χαρκτήρας, γι' αυτό πιστεύω και ευχόμαστε όλοι να πάνε πολύ καλά τα πράγματα, να μην ξεχνάμε όμως ότι τα αιμορραγικα εγκεφαλικά είναι δύσκολες καταστάσεις και είναι βραδεία η εξέλιξη, δεν είναι ταχεία, πρέπει να περιμένουμε, θέλει πάρα πολύ χρόνο», υπογράμμισε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fyklgxsrup)

«Να ευχηθούμε όλοι να πάνε τα πράγματα καλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε», επανέλαβε τέλος η κ. Παγώνη.



Η στιγμή που η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή

Η μεγάλη ερμηνεύτρια έχασε τις ασθήσεις της την ώρα που τραγουδούσε το αγαπημένο κομμάτι «Τα λόγια είναι περιττά». Ξαφνικά άρχισε να τρέμει ολόκληρη και λίγα δευτερόλεπτα μετά λιποθύμησε ενώπιον των θεατών που είχαν κατακλύσει το θέατρο για να ακούσουν τις μεγάλες επιτυχίες της.

Οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν στις θέσεις τους όταν είδαν την κατάρρευσή της και κατόπιν αυτού στον χώρο του θεάτρου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.

Άνθρωποι των διοργανωτών έσπευσαν να βοηθήσουν την 86χρονη καλλιτέχνιδα, ενώ κλήθηκε γιατρός για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα, στους θεατές δόθηκαν οδηγίες να αποχωρήσουν από το Ηρώδειο.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια μεταφέρθηκε στο «Υγεία» για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το ιδιωτικό θεραπευτήριο, η Μαρινέλλα, όπως διαπιστώθηκε, υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.


Δείτε τη σοκαριστική στιγμή


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fls9avvvc1)


@parapolitika Λιποθύμησε κατά την διάρκεια της εμφάνισής της στο Ηρώδειο η Μαρινέλλα #tiktokgreece #parapolitikagr #greece #marinela #irodeio ♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr
Πηγή φωτ.: ndpphoto