Ο καλλιτέχνης Πάνος Μουζαράκης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντωνίου και των επτά πρώην εργαζόμενων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στη δίκη για τις καταγγελίες για σωματικές και λεκτικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου.

*Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη - Κεντρικό πρόσωπο ο πατέρας Αντώνιος

Ο ηθοποιός και τραγουδιστής βρέθηκε στην οργάνωση από το 2011, όταν ήταν στα πρώτα του βήματα και έπαιζε στο σίριαλ Singles.

Όπως είπε, με την Κιβωτό του Κόσμου συνδέθηκε γιατί «δημιουργήθηκε μία σχέση, υπήρχε μία αυθεντικότητα στα βλέμματα των παιδιών».

Ο καλλιτέχνης, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου, ξεκαθάρισε πως «έχει πάρει από την Κιβωτό περισσότερα πράγματα», ενώ ο πατέρας Αντώνιος ήταν και πνευματικός του.

Όπως είπε, έχει επισκεφθεί δομές της Κιβωτού, στην Αθήνα, στη Χίο, στον Βόλο και τα Γιάννενα παραπάνω από δέκα φορές.

«Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα τη δομή στον Κολωνό ήταν που υπήρχε το θέμα της Ουκρανίας. Δεν ξέρω εάν έκαναν το κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας», είπε ο μάρτυρας.


"Ο τρόπος που λειτούργησε μέσα μου ο πατέρας Αντώνιος ήταν καθαρτικός"

Ο μάρτυρας είπε πως έχει την εικόνα πως τουλάχιστον δύο παιδιά πήγαν και σπούδασαν στη Λεόντειο, ενώ τόνισε πως ο κύριος λόγος αφύπνισής του είναι τα παιδιά.

«Ποτέ δεν είπα έλα να κάνουμε μία συναυλία, να βγάλουμε λεφτά, ο κύριος λόγος αφύπνισης σ' εμένα ήταν τα παιδιά. Όταν συνάντησα τον πατέρα Αντώνιο, περνούσα από σκοτάδια, είχα χάσει την πίστη μου σε θεούς και ανθρώπους κι εμένα, χωρίς να είναι παρεμβατικός στα συναισθήματά μου, ο τρόπος που λειτούργησε μέσα μου ήταν καθαρτικός. Έχω πάρει πράγματα από εκείνον. Δεν φαντάζομαι ότι ένας άνθρωπος εάν είναι σατράπης, θα δεχόταν τέτοια αγάπη, τέτοια αγκαλιά και τέτοια πρόσκληση σε παιχνίδι από τα παιδιά. Είδα πως αυτό που έκανε ο πατέρας Αντώνιος λειτουργούσε και από τα παιδιά προς τον πατέρα Αντώνιο», τόνισε ο μάρτυρας.

Όπως είπε εκείνος, δεν είχε αντιληφθεί οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά και τόνισε πως θα εμπιστευόταν το παιδί του στην Κιβωτό με κλειστά μάτια.

Υπεράσπιση: Θα εμπιστευόσασταν το παιδί σας στην Κιβωτό;

Μάρτυρας: Με κλειστά μάτια.

Υπεράσπιση: Τι πιστεύετε για τις καταγγελίες;

Μάρτυρας: Ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτό… Έρχονταν οι καταγγελίες από παντού, φαινόταν οργανωμένο. Ξαφνικά τα οικονομικά, βίαιες συμπεριφορές, ανάρμοστες συμπεριφορές. Παρόμοιες υποθέσεις είτε έχουν εκδικαστεί είτε έχουν κουκουλωθεί.

Υπεράσπιση: Ύστερα από τις καταγγελίες εξακολουθήσατε να έχετε πνευματικό τον πατέρα Αντώνιο;

Μάρτυρας: Έχουμε κάνει συζητήσεις. Δεν ήθελα να τον βάλω σε θέση να εξομολογηθώ γιατί αισθανόμουν ότι πρέπει εμείς να στηρίζουμε… Απ' όλη αυτήν την ιστορία, η στάση του (πατέρα Αντωνίου) είναι πνευματικός παραδειγματισμός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4g2nm88qknl)

*Φωτογραφία: NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ