Συναγερμός σήμανε στο Λαύριο για ληστεία σε χρηματαποστολή.

Η ληστεία σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι υπάλληλοι έπεσαν θύματα ληστείας, όταν βρέθηκαν έξω από μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο.

Η λεία φαίνεται πως «αγγίζει» το 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής είχαν συγκεντρώσει χρήματα από όλα τα καταστήματα της περιοχής.

Είχαν πληροφορίες εκ των έσω 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις κακοποιοί φαίνεται πως είχαν πληροφορίες εκ των έσω φαίνεται. Οι δράστες που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν όπλα, περίμεναν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής έξω από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών σε κεντρικό δρόμο του Λαυρίου. Μόλις οι υπάλληλοι κατέβηκαν τους ακινητοποιησαν, άρπαξαν τα κουτιά με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις των δύο εργαζομένων της χρηματαποστολής αλλά και από μια πρώτη ανάλυση οπτικού υλικού, θεωρούν πως έχουν να κάνουν με επαγγελματίες του είδους. Ανθρώπους δηλαδή που έχουν πραγματοποιήσει ξανά και ξανά τέτοιου είδους επιθέσεις και ήδη αναλύονται οι σωματότυποι των δραστών, μήπως και προκύψουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα τους.

Κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή από όλες τις διαδρομές που οδηγούν στην Αθήνα ερευνώνται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ αναζητείται ο τρόπος διαφυγής τους. Η θρασύτατη ληστεία έγινε μέρα μεσημέρι, την ώρα που οι δύο εργαζόμενοι κατευθύνονταν προς το τελευταίο κατάστημα για να παραλάβουν κουτιά με χρήματα από τις εισπράξεις της εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αφού είναι ξεκάθαρο πως οι δράστες γνώριζαν λεπτομέρειες για την ώρα εμφάνισης των υπαλλήλων της χρηματαποστολής, ενώ έρευνες γίνονται και μεταξύ των υπαλλήλων του καταστήματος με τα παιχνίδια.