Κρίσιμες ώρες για την σπουδαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα, που κατέρρευσε χθες το βράδυ επί σκηνής στο Ηρώδειο.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια λιποθύμησε και μέσα σε 45 λεπτά μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», καθώς υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα της συναυλίας που έδινε.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της Μαρινέλλας (που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας) είναι κρίσιμη, ενώ παραμένει κλινικά σταθερή.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης Ηλίας Ανδριανάκης».

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το ιδιωτικό θεραπευτήριο, η Μαρινέλλα, όπως διαπιστώθηκε, υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη: «Η κ. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο. Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη. Ο θεράπων ιατρός Ηλίας Κ. Πολιτάκης».

Μαρινέλλα: Άμεση η επέμβαση των διασωστών - Τι συνέβη τα πρώτα λεπτά μετά την κατάρρευσή της

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), σε έκτακτο λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη η αγαπημένη τραγουδίστρια Μαρινέλλα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας της.

Στη σκηνή προσέτρεξαν δύο εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες του Ε.Ε.Σ. και ο προσωπικός της γιατρός, προκειμένου να την μεταφέρουν με ασφάλεια στο καμαρίνι της, όπου της παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Με απόφαση του προσωπικού ιατρού της έγινε επικοινωνία με ιδιωτικό νοσοκομείο και ζητήθηκε ασθενοφόρο από εκεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος εντός του καμαρινιού βρισκόταν η εκπρόσωπος των Σαμαρειτών - Διασωστών του Ε.Ε.Σ, κα Χριστίνα Χόνδρου.

Σημειώνεται ότι, εντός του θεάτρου, παρευρίσκονταν 12 εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες του Ε.Ε.Σ. για την υγειονομική κάλυψη της παράστασης.

«Από την αρχή δεν φαινόταν καλά»

Όσοι βρίσκονταν χθες στο Ηρώδειο σοκαρίστηκαν βλέποντας τη Μαρινέλλα να καταρρέει πάνω στη σκηνή. Ωστόσο, όσοι ήταν στις πρώτες θέσεις του αρχαίου θεάτρου από την αρχή αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μάλιστα, μια κυρία του επιχειρηματικού κόσμου έστειλε μήνυμα στην Κατερίνα Καινούργιου το πρωί της Πέμπτης 26/9, αναφέροντας πως από την αρχή ήταν εμφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

«Κατερίνα μου, να σου πω ότι από την αρχή δυστυχώς δεν φαινόταν καλά και νιώθω ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την ομιλία της. Μίλαγε λίγο παράξενα, είχε αστάθεια και δυστυχώς το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Ευχόμαστε να το ξεπεράσει», έγραφε χαρακτηριστικά το μήνυμα που έλαβε η Κατερίνα Καινούργιου.




Μαρινέλλα: Τι είναι το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη - Νευροχειρουργός εξηγεί

Για την κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινό» ο διευθυντής της νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» νευροχειρουργός, Νικόλαος Μαραθεύτης.

Ο κ. Μαραθεύτης αρχικά εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σημαίνει ότι έχει σπάσει κάποιο αγγείο μέσα στον εγκέφαλο και το αίμα από αυτό διαχέεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Αυτό είναι πολύ κακό γιατί πιέζεται ο εγκέφαλος, δεν λειτουργεί σωστά και δημιουργείται αυτό που λέγεται εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπάρχουν περιπτώσεις που πριν το επεισόδιο υπάρχει μία μικρή αιμορραγία ή ο ασθενής έχει μία ζάλη και μπορεί να μην θυμάται που βρίσκεται. Συνήθως αυτό συμβαίνει λίγες ώρες πριν ή λίγα λεπτά πριν το περιστατικό. Όταν κάποιος χάνει τα λόγια του ή δεν έχει καλή ισορροπία έχει αρχίσει ήδη το αιμορραγικό εγκεφαλικό. Επίσης, το μούδιασμα στο πόδι είναι σύμπτωμα».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι: «Η Μαρινέλλα είχε μαζί της τον γιατρό της που εκτίμησε την κατάσταση. Το ότι συνήλθε στο καμαρίνι ήταν ένα καλό σημάδι. Η ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν είναι υπέρ της καλής πρόγνωσης».

Καταλήγοντας και κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο κ. Μαραθεύτης είπε: «Δεν υπάρχει κάποια ειδική θεραπεία. Εάν το αιμάτωμα είναι μεγάλο πραγματοποιείται χειρουργείο, εάν το αιμάτωμα δεν είναι τόσο μεγάλο το πάμε συντηρητικά και αφήνουμε τον οργανισμό να το απορροφήσει. Εάν απορροφάται το αιμάτωμα, μπορεί να το άτομο να επανέλθει 100%».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4g1075vj5q9)

Μαρινέλλα: Τα μηνύματα στήριξης των επωνύμων - «Προσεύχομαι για σένα αγαπημένη μου»

Οι επώνυμοι από το πρώτο κιόλας λεπτό της είδησης, αλλά και σήμερα έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Μηνύματα στήριξης, δύναμης και προσευχής να πάνε όλα καλά.

«Προσεύχομαι για σένα αγαπημένη μου», έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Εύχομαι από καρδιάς να είναι όλα καλά», σημείωσε η Ρούλα Κορομηλά ενώ ο Γιώργος Τσαλίκης, συγκίνησε με τα λόγια του. «Οι σκέψεις μου μετά το πρώτο σοκ από την εικόνα της κατάρρευσης του Θρύλου Μαρινέλλα τραγουδώντας τους στίχους «Θεέ μου μας έμαθες εσύ .. τόσο πολύ να αγαπάμε ..»


Ας δείξουμε λοιπόν αγάπη και σεβασμό ..».

marinella-_1_
marinella-_2_
marinella-_3_
marinella-_4_


Το δικό της μήνυμα στη Μαρινέλλα έστειλε η Ζωζώ Σαπουντζάκη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λυπήθηκα πάρα πολύ. Πάρα πολύ. Είμαστε φίλοι. Τηλεφωνιόμαστε, μιλούσαμε, μου έλεγε τα νέα της, της έλεγα τα νέα μου, την αγαπώ πολύ. Είναι δυνατή και θα το ξεπεράσει». Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, απευθυνόμενη στη Μαρινέλλα, σημείωσε: «Να είσαι γερή, εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου περαστικά. Το συντομότερο να βγεις έξω και να είμαστε μαζί».

Πιο συγκεκριμένα, ο Πασχάλης Τερζής μίλησε στη Super Κατερίνα, αναφέροντας συγκινημένος: «Έμαθα το βράδυ για τη Μαρινέλλα. Είχα φίλους μέσα στο Ηρώδειο, στη συναυλία της. Μου είπαν αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος. Ανησυχήσαμε όλοι. Της ευχόμαστε όλοι περαστικά. Προσωπικά πιστεύω ότι η Μαρινέλλα είναι παλικάρι και θα βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη. Να είναι γερή πάντα, να είναι γερή και να είναι κοντά μας».


Ανάμεσά τους και η Μπέττυ Μαγγίρα που είχε πάει μαζί με την αδελφή της, Ματθίλδη να παρακολουθήσουν τη συναυλία. «Παιδιά δεν είναι ώρα τώρα, είμαι σε σοκ» αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους η Μπέττυ Μαγγίρα και αποχώρησε βιαστικά από το αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη σεζόν η Μπέττυ Μαγγίρα και η Μαρινέλλα συνεργάζονταν σε νυχτερινό κέντρο των Αθηνών ενώ αυτή η συνεργασία αναμενόταν να συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά. Η Νατάσσα Μποφίλιου ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση» στην «αγαπημένη μας» με ένα story.


Μαρινέλλα

Η Μελίνα Ασλανίδου, επίσης, έγραψε σε Instagram story της: «Η σκέψη όλων μας είναι κοντά σου. Γρήγορα να γίνεις καλά Μαρινέλλα. Σ’ αγαπάμε».




Ο γνωστός τραγουδιστής σήμερα το πρωί (26/9) βρέθηκε στο ίδιο ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται η Μαρινέλλα για προσωπικούς του λόγους.

Ο Χρήστος Μενιδιάτης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους των πρωινών εκπομπών. «Περιμένουμε, μακάρι να πάνε όλα καλά. Έχω έρθει για προσωπικό μου θέμα. Δεν έχω μιλήσει με την κόρη της. Τέτοιες στιγμές καλό είναι να μην ενοχλούμε τους ανθρώπους, να είναι δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους που δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Μαρινέλλα: Το χρονικό του εγκεφαλικού επεισοδίου

«Η Μαρινέλλα στις 8 η ώρα είναι στη σκηνή του άδειου Ηρωδείου με μπικουτί και κάνει την τελευταία της πρόβα. Υπάρχει ένας ελαφρύς πονοκέφαλος, μία ελαφρά αδιαθεσία. Όμως, όπως μου περιγράφουν, η Μαρινέλλα είναι στρατιώτης, πάει πρώτη στην πρόβα και φεύγει τελευταία», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Στο πρώτο ανέβασμα στη σκηνή την ανέβασαν δύο συνεργάτες. Είναι 86 χρονών, προφανώς σκηνικά πάντα την κρατάνε κάποιοι, όμως λέει ανεβαίνοντας στη σκηνή: "Ρε παιδιά, λίγο το πόδι μου", αυτό είπε ανεβαίνοντας στη σκηνή. Παραπονέθηκε ότι είχε έναν πόνο ή ένα μούδιασμα στο πόδι. Είναι ένα σημάδι εγκεφαλικού που έρχεται ή ξεκινάει και δημιουργείται», πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας, επικαλούμενος ανθρώπους που βρίσκονταν στο Ηρώδειο.

Όπως είπε ο παρουσιαστής, πρόσωπα πίσω από τη σκηνή αντιλαμβάνονται ότι η Μαρινέλλα φαλτσάρει στο δεύτερο τραγούδι. Στο τρίτο τραγούδι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, με τους θεατές να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Όταν η τραγουδίστρια έπαθε το εγκεφαλικό, ανεβαίνουν αμέσως στη σκηνή η κόρη της Τζωρτζίνα με την εγγονή της που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις του Ηρωδείου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4g1suhzbrj5)

«Δύσκολο το αιμορραγικό εγκεφαλικό - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, είναι πλέον θέμα οργανισμού»

«Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, αν δεν περάσουν τα πρώτα δύο-τρία 24ωρα», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για την κατάσταση της υγείας της αγαπημένης τραγουδίστριας μετά το σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο, την ώρα της συναυλίας που έδινε.

«Κανένας δεν μπορεί να σας πει αυτή τη στιγμή την εξέλιξη αν δεν περάσουν δύο με τρία 24ωρα. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα εγκεφαλικά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά είναι ευκολότερα και μπορούμε πιο γρήγορα να δούμε την εξέλιξή τους», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

«Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα βασικό σύμπτωμα: έντονη κεφαλαλγία, την οποία -όπως αναφέρουν όλοι- την αγνόησε για να βγει στη σκηνή», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

«Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή για να δούμε αν η αιμορραγία επεκτείνεται ή σταθεροποιείται. Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα βασικό σύμπτωμα, την έντονη κεφαλαλγία. Είναι πλέον θέμα οργανισμού. Η ηλικία, το στρες παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο», ανέφερε. 

*Διαβάστε ακόμα: Μαρινέλλα: Η ιστορία του τραγουδιού "Εγώ κι εσύ" που ερμήνευε την ώρα που κατέρρευσε στο Ηρώδειο


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fz92whj0sh)
«Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει όταν συμβαίνει, ειδικά όταν είμαστε μιας μεγαλύτερης ηλικίας. Η Μαρινέλλα είναι ένας δυνατός άνθρωπος, του καθήκοντος και ήθελε να ικανοποιήσει το κοινό της», ανέφερε η ίδια.

«Είναι πολύ δυνατος χαρκτήρας, γι' αυτό πιστεύω και ευχόμαστε όλοι να πάνε πολύ καλά τα πράγματα, να μην ξεχνάμε όμως ότι τα αιμορραγικα εγκεφαλικά είναι δύσκολες καταστάσεις και είναι βραδεία η εξέλιξη, δεν είναι ταχεία, πρέπει να περιμένουμε, θέλει πάρα πολύ χρόνο», υπογράμμισε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fyklgxsrup)

«Να ευχηθούμε όλοι να πάνε τα πράγματα καλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε», επανέλαβε τέλος η κ. Παγώνη.

Η στιγμή που η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή

Η μεγάλη ερμηνεύτρια έχασε τις ασθήσεις της την ώρα που τραγουδούσε το αγαπημένο κομμάτι «Τα λόγια είναι περιττά». Ξαφνικά άρχισε να τρέμει ολόκληρη και λίγα δευτερόλεπτα μετά λιποθύμησε ενώπιον των θεατών που είχαν κατακλύσει το θέατρο για να ακούσουν τις μεγάλες επιτυχίες της.

Οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν στις θέσεις τους όταν είδαν την κατάρρευσή της και κατόπιν αυτού στον χώρο του θεάτρου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.

Άνθρωποι των διοργανωτών έσπευσαν να βοηθήσουν την 86χρονη καλλιτέχνιδα, ενώ κλήθηκε γιατρός για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα, στους θεατές δόθηκαν οδηγίες να αποχωρήσουν από το Ηρώδειο.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια μεταφέρθηκε στο «Υγεία» για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το ιδιωτικό θεραπευτήριο, η Μαρινέλλα, όπως διαπιστώθηκε, υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.


Δείτε τη σοκαριστική στιγμή


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fls9avvvc1)


@parapolitika Λιποθύμησε κατά την διάρκεια της εμφάνισής της στο Ηρώδειο η Μαρινέλλα #tiktokgreece #parapolitikagr #greece #marinela #irodeio ♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr
Πηγή φωτ.: ndpphoto