Κινηματογραφική ήταν η ληστεία χρηματαποστολής που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) στο Λαύριο, όταν άγνωστοι ακινητοποίησαν αυτοκίνητο έξω από γνωστό πολυκατάστημα, άρπαξαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. 

Στο βίντεο ντοκουμέντο που βγήκε στο «φως» καταγράφεται το πράσινο αυτοκίνητο των δραστών λίγο πριν τη ληστεία στο βανάκι της χρηματαποστολής, το οποίο κατευθύνθηκε προς Σαρωνίδα μετά το περιστατικό. Είναι ένα από τα δύο βίντεο που έχει στην κατοχή της η αστυνομία, και εξετάζει για την αναζήτηση των δραστών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4gdedjc84o1)

Το χρονικό της κινηματογραφικής ληστείας

Το όχημα της χρηματαποστολής είχε πάρει αρκετά χρήματα από διάφορες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου. Το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν το τελευταίο. Φαίνεται ότι οι δράστες γνώριζαν αυτήν την πληροφορία. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, αρχικά προσέγγισαν με το όχημα τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.


Οι άλλοι άρπαζαν τους σάκους με τα χρήματα που είχε συλλέξει από επιχειρήσεις στα Μεσόγεια.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο αμέσως απέκλεισαν το χώρο. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, οι ληστές αδιαφόρησαν για τον κόσμο που υπήρχε μέσα στα καταστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λεία που άρπαξαν φτάνει το 1.000.000 ευρώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4gay9lo8avl)

Οι ληστές, πριν φύγουν με το αυτοκίνητό τους, πέταξαν έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με κροτίδες, ο οποίος παρελήφθηκε από πυροτεχνουργούς.

Οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να δώσουν κατάθεση και να θυμηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες από τις στιγμές που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς, οι οποίοι μιλούσαν ελληνικά.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έκαναν αναζητήσεις στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν το αυτοκίνητο των δραστών.