Τους χειρισμούς των δύο υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι, την πιθανότητα ύπαρξης πληροφοριοδότη αλλά και το παρελθόν των 4 σκληρών κακοποιών ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της κινηματογραφικής κλοπής στο Λαύριο την Πέμπτη με λεία περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Οι αστυνομικοί αναλύουν ξανά και ξανά το οπτικό υλικό με τις κινήσεις των τεσσάρων μεταμφιεσμένων κακοποιών. Φορούσαν χειρουργικές μάσκες αλλά και λευκές στολές σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων για να μη «μολύνουν», να μην αφήνουν δηλαδή δικό τους γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, στη σκηνή εγκλήματος την οποία ερευνούν.

Είναι ξεκάθαρο, τονίζουν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση πως οι δράστες, έχουν σταθερές κινήσεις δείχνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν μια τέτοια επίθεση. Συνεπώς, μπορεί να είναι σεσημασμένοι κακοποιοί για αυτό τον λόγο ο σωματότυπος τους αναλύεται και συγκρίνεται με συλληφθέντες των προηγούμενων ετών. Όπως είναι λογικό, στο μικροσκόπιο της έρευνας έχει μπει και η τελευταία ληστρική επίθεση σε χρηματαποστολή που σημειώθηκε προ διετίας, όπου συγκρίνονται διάφορα ευρήματα.

laurio-listia-xrimatoapostoli__4_
laurio-listia-xrimatoapostoli__5_
laurio-listia-xrimatoapostoli__6_
laurio-listia-xrimatoapostoli__8_
laurio-listia-xrimatoapostoli__9_
laurio-listia-xrimatoapostoli__10_
laurio-listia-xrimatoapostoli__1_
laurio-listia-xrimatoapostoli__3_

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια οι αστυνομικοί εργάζονται ακατάπαυστα αναλύοντας το οπτικό υλικό αναζητώντας τατουάζ, κινήσεις, οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών. Ταυτόχρονα συνάδελφοι τους της Ασφάλειας αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες γνώριζαν λεπτομέρειες του δρομολογίου του οχήματος τύπου ΒΑΝ της ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών φύλαξης. Το όχημα, έχει υποστεί αρκετές μετατροπές, τόσο μηχανολογικές όσο και σε επίπεδο θωράκισης. Ωστόσο, ελέγχονται οι δύο εργαζόμενοι που έπεσαν θύματα των τεσσάρων κακοποιών, εάν ενήργησαν βάσει πρωτοκόλλου.

*Διαβάστε ακόμα:Λαύριο: Ληστεία... Casa de Papel στη χρηματαποστολή - Με ολόσωμες φόρμες οι δράστες - Βίντεο ντοκουμέντο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4g59r7xl03d)



Λαύριο: Αναζητείται το "βαθύ λαρύγγι" που έδωσε τις πληροφορίες στη συμμορία

Οι τέσσερις κακοποιοί προφανώς και γνώριζαν πως όλο το πρωινό της Πέμπτης, το συγκεκριμένο όχημα πήγαινε σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής μαζεύοντας τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών προκειμένου να τις μεταφέρουν προς φύλαξη με ασφάλεια. Μόλις έφτασαν και στο τελευταίο κατάστημα του Λαυρίου, ένα γνωστό μαγαζί με παιχνίδια και ο συνεπιβάτης του βαν γύρισε με τα χρήματα, οι δράστες τους έκλεισαν το δρόμο με το πράσινο όχημα τους. Δύο από τους δράστες έσκισαν με μαχαίρι ή άλλο αιχημορό αντικείμενο τα λάστιχα την ίδια ώρα που οι άλλοι δύο συνεργοί έριξαν μπογιές στο όχημα και απείλησαν με πολεμικό όπλο, τύπου καλάσνικοφ, τους δύο υπαλλήλους σεκιούριτι. Μάλιστα, χρησιμοποίησαν ένα αντικείμενο που παρέπεμπε σε βόμβα απειλώντας πως εάν δεν ανοίξουν τις πόρτες θα τους τινάξουν ζωντανούς.

Μόλις οι τέσσερις κακοποιοί μπήκαν στο εσωτερικό του οχήματος, αφαίρεσαν 15 σάκους οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο, δεν είχαν τοποθετηθεί στα ειδικά κουτιά ασφαλείας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρόκειται για παρόμοια κουτιά με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την λειτουργία των ΑΤΜ, τα οποία εάν υπάρχει απόπειρα παραβίασης, εκσφενδονίζουν έντονο ανεξίτηλο χρώμα στα χαρτονομίσματα.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4gdedjc84o1)
Οι δράστες κατάφεραν και διέφυγαν, χωρίς το όχημα τους να εντοπιστεί εως και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η διαφυγή τους αλλά και η ενέδρα έξω από το γνωστό κατάστημα παιχνιδιών του Λαυρίου, αποτελούν και αυτά αντικείμενο έρευνας με τους αστυνομικούς να έχουν μεν μια πρώτη εικόνα για τις κινήσεις των δραστών, χωρίς δε να έχουν καταλήξει εάν το πράσινο αυτοκίνητο ακολουθούσε για ώρα το βαν της χρηματαποστολής ή εάν γνώριζε επακριβώς το δρομολόγιο του.

Από την εως τώρα ανάλυση των ευρημάτων, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι δράστες, είχαν πληρέστατη ενημέρωση, με αποτέλεσμα να αναζητείται το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε τις πληροφορίες στη συμμορία η οποία εξαφανίστηκε, προς το παρόν τουλάχιστον όπως λένε οι αστυνομικοί, με ποσό που ξεπερνά το 1,4 εκατ.ευρώ.