Σε κέντρο κράτησης Ανηλίκων μεταφέρεται αυτή την ώρα ο 17χρονος από την Ερμιόνη, ο οποίος μαζί με έναν συνομίληκο του, ξύρισαν με φαλτσέτα ένα 12χρονο αγόρι στο προαύλιο του σχολείου τους, αρπάζοντας του και το χαρτζιλίκι του, ένα κέρμα των δύο ευρώ.

Ο συνήγορος του 17χρονου αγοριού, αλβανικής καταγωγής, υποστήριξε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή πως επρόκειτο για ένα περιστατικό μικρής σημασίας χάρην αστεϊσμού, το οποίο εξέλαβε λανθασμένα ο 12χρονος.

Μάλιστα, όπως φέρεται να υποστήριξε και ο 17χρονος, την φαλτσέτα την είχε επειδή το προηγούμενο απόγευμα είχε πάει και είχε κουρέψει έναν φίλο του και την είχε ξεχάσει μέσα στην τσάντα του. Ως προς το κέρμα των δυο ευρώ, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήταν η …πληρωμή για τις υπηρεσίες του.

Φαίνεται όμως πως οι εξηγήσεις του, δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι έκριναν πως πρέπει να προφυλακιστεί.

Στην κατάθεση του, ο ανήλικος υποστήριξε πως οι δύο 17χρονοι τον τράβηξαν στην άκρη του προαυλίου και με την βία του ξύρισαν το μουστάκι.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, προσπάθησαν να του ξυρίσουν και το ένα φρύδι, όμως εξαιτίας της αντίστασης που προβαλλε κατάφερε να τους ξεφύγει. Προηγουμένως όμως, οι 17χρονοι, του άρπαξαν και το χαρτζιλίκι του.

Έντρομος ο 12χρονος αποκάλυψε στους γονείς του τι είχε συμβεί και μαζί με τον πατέρα του κατήγγειλαν τι είχε συμβεί στο τμήμα της περιοχής τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.


Σπάνιες οι προφυλακίσεις σε περιπτώσεις ανηλίκων

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προφυλακίσεις στις περιπτώσεις ανηλίκων είναι εξαιρετικά σπάνιες και προφανώς, εκτιμούν οι αστυνομικοί, είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ο 17χρονος δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τι έχει κάνει και μέχρι και αυτή τη στιγμή θεωρεί πως δεν έκανε κάτι κακό, κάτι που υποστήριξε και ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο συνήγορος του.

Προφανώς, όμως, εισαγγελέας και ανακριτής δεν είχαν την ίδια άποψη κρίνοντας πως το παιδί πρέπει να κρατηθεί για ένα χρονικό διάστημα και μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

*Διαβάστε ακόμα: Ερμιόνη: "Έπαιξαν το... παιχνίδι του κουρείου", υποστηρίζει ο δικηγόρος του 17χρονου με τη φαλτσέτα σε σχολείο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4f9km4or5rl)