Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα περιστατικά βίας ανηλίκων, καθώς κάθε μέρα καταγράφονται από το αστυνομικό δελτίο δεκάδες συμπλοκές, οι οποίες όσο περνά ο καιρός κλιμακώνονται όσον αφορά στο επίπεδο της βίας. 

Στην Πάτρα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανήλικων μαθητριών 15 και 13 αντίστοιχα , οι οποίες καβγάδισαν στο προαύλιο σχολικού συγκροτήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ανήλικες συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα να υποστούν και οι δύο ελαφρές κακώσεις στο πρόσωπο. 

Συνελήφθησαν επίσης και οι μητέρας των κοριτσιών για παραμέληση εποπτείας.

Δείτε εδώ: Πάτρα: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων - 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτριά της με μπουνιές

Ιωάννινα: Πέντε τραυματίες μετά από καβγά ανηλίκων

Στα Ιωάννινα πάλι χθες το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων έξω από γυμνάσιο στην Ελεούσα, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. 

Οι ανήλικοι έχουν τραύματα στο κεφάλι, πιθανόν από σιδηρολοστό. 

Δείτε εδώ: Ιωάννινα: Άγρια συμπλοκή με τρεις τραυματίες έξω από γυμνάσιο της Ελεούσας - "Όλα έγιναν για δύο μηχανάκια"

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν μαθητή στις τουαλέτες και δεν τον άφηναν να βγει

Στη Θεσσαλονίκη τρεις 14χρονοι εγκλώβισαν έναν συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου, κρατώντας τον όμηρο, με τον έναν εξ αυτών να φέρεται να βιντεοσκοπούσε τα όσα συνέβαιναν. 

Η αστυνομία κατάσχεσε τα κινητά τους και συνέλαβε τους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή αναμορφωτικού μέτρου. 

Δείτε εδώ: Σοκ με νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 14χρονοι εγκλώβισαν συμμαθητή τους σε τουαλέτα, τον απειλούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Λαύριο: Άγρια συμπλοκή με μαχαίρια που έγινε έξω από ΕΠΑΛ

Στα παραπάνω περιστατικά προστίθεται η άγρια συμπλοκή με μαχαίρια που έγινε έξω από ΕΠΑΛ στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, αλλά και η επίθεση από 14χρονο σε διευθυντή Γυμνασίου στο Ηράκλειο, γιατί ενημέρωσε τον πατέρα του ότι συμμετείχε σε κατάληψη. 

Δείτε εδώ: Λαύριο: Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από ΕΠΑΛ - Δύο ελαφρά τραυματίες

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για αύξηση των συλλήψεων ανηλίκων κατά 50%. Όπως είπε, το 2023 η Αστυνομία συνέλαβε περίπου 6.150  ανήλικους δράστες, ενώ το 2024 ο αντίστοιχος αριθμός άγγιξε τους 9.000 (8.978) και ενώ τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι περίπου 20% λιγότερα.

Προανήγγειλε τέλος την αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς.