Tο μεσημέρι της Παρασκευής (27/9) η οικογένεια του Πετρίτ βρέθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και πλέον όλα εξαρτώνται από το δείγμα DNA που έδωσε η 72χρονη μητέρα του, που ελπίζει και περιμένει καρτερικά να συναντήσει από κοντά τον γιο της.

«Δώσαμε dna και μας είπαν μόλις βγει θα μας ενημερώσουν», θα πει η οικογένεια.

Αντιθέτως, ο Πέτρος όχι μόνο δεν έχει εκφράσει τέτοια επιθυμία να δει αυτή τη γυναίκα από κοντά, αλλά δεν σηκώνει και τα τηλέφωνα.

Είναι εντυπωσιακό πως την επικοινωνία με την οικογένεια αυτή έχει αναλάβει αποκλειστικά ο εργοδότης του Πέτρου.

Πρώτα τα αποτελέσματα DNA και μετά η οποιαδήποτε συνάντηση απαντά η πλευρά του Πέτρου. Στο μεταξύ η 72χρονη γυναίκα ταξίδεψε μέσα στη νύχτα από την Αλβανία μόνο και μόνο για να συναντήσει τον Πέτρο, που όπως λέει είναι ο γιος της.

"Αμέσως κατάλαβα ότι είναι ο γιος μου - Δεν είχε αλλάξει από τότε"

Οι άνθρωποι αυτοί πασχίζουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο ν αποδείξουν πως είναι συγγενής του Πέτρου. Δείχνουν φωτογραφίες, γράμματα εξιστορούν ακόμα και ιστορίες, που πιστοποιούν πως πράγματι είναι ένας από αυτούς.

Ο μικρότερος αδελφός του, Αρμάντο, δείχνει στην κάμερα του Live News το κάψιμο στο αριστερό του χέρι. Υποστηρίζει πως όταν το δει ο Πέτρος θα θυμηθεί την ημέρα που καταλάθος χύθηκε το καυτό γάλα πάνω του.

«Έφυγε από τα χέρια της μαμάς και λέει ο Πέτρος «μαμά κράτησε τον μικρό γιατί φεύγει από τα χέρια». Πάει το μωρό εκεί που έβραζε το γάλα και έβαλε το χέρι μέσα», είπε ο Αρμάντο.

Ο Πέτρος εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τίποτα, πως δεν νιώθει τίποτα γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν ολόκληρο ταξίδι για να τον συναντήσουν.

Το LIVE NEWS παρουσιάζει όσα είπε η γυναίκα που φέρεται να είναι η μητέρα του Πετρίτ στην αστυνομία.

«Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Μέναμε στην Κλεισούρα Αλβανίας. Το 1990, ο Πετρίτ έφυγε από την Αλβανία μαζί με άλλους και ήρθε στην Ελλάδα. Είχαμε επικοινωνία μέχρι το 1995 και μου έστελνε γράμματα, στα οποία μου έλεγε ότι ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Από το 1995 μέχρι το 2001 διέκοψε την επικοινωνία όμως μάθαινα νέα του από έναν συγχωριανό μας που έμενε στην Εκάλη. Εκείνος μου είπε ότι ο Πετρίτ είχε κάποια προβλήματα υγείας. Όταν ο άλλος μου γιος ήρθε στην Ελλάδα, πήρε τηλέφωνο τον Πετρίτ αλλά εκείνος του απάντησε ότι δεν είναι ο Πετρίτ και ότι δεν μας γνωρίζει. Πριν από λίγες ημέρες τον είδαμε στην τηλεόραση να ψάχνει την οικογένειά του. Αμέσως κατάλαβα ότι είναι ο γιος μου. Δεν είχε αλλάξει από τότε. Δεν είχα δηλώσει ποτέ την εξαφάνιση του γιου μου».

Τα αποτελέσματα του DNA θα βγουν σε λίγες μέρες και τότε θα μάθουμε αν φτάσαμε στη λύση του μυστηρίου.