Νέα αρχή φέρεται πως θα κάνει για άλλη μια φορά ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης μετά την απομάκρυνσή του από τον Άγιο Ματθαίο Κρήτης, όπου και βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια, έχοντας αποχωρήσει από την εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

*Διαβάστε ακόμα: Διώχνουν τώρα και από τα Χανιά τον παπα-Δημήτρη Λουπασάκη - Βγαίνει στο "σφυρί" η Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Ματθαίου όπου ιερουργούσε

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο ρασοφόρος αναμένεται να λειτουργεί πλέον σε ναό της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την απόφαση για τη μετακίνησή του έλαβε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Μάλιστα, την απόφαση αυτή φέρεται να ευλόγησε και ο επιχώριος Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος. Αναφορικά με τον Τίμιο Σταυρό (κειμήλιο του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη από την Κρήτη), με τον οποίο ο ιερέας συνήθιζε να «σταυρώνει» τους εκατοντάδες πιστούς που συνέρρεαν στους Αγίους Ισιδώρους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται να μπει σε προθήκη στον ναό όπου θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα τον χρησιμοποιεί.

Να τονιστεί ότι τον ρασοφόρο θα ακολουθήσουν τα πνευματικά του παιδιά από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, όπως ο πατέρας Παύλος, ο πατέρας Κωνσταντίνος και ο πατέρας Σταύρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Δημήτριος είχε απομακρυνθεί από τον Λυκαβηττό έπειτα από πόρισμα-καταπέλτη του ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που τον κατηγορούσε για δεκάδες παράνομες πράξεις, μεταξύ των οποίων προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών (σχημάτιζαν ουρές για να ακούσουν τα κηρύγματά του) με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων».

Αλησμόνητο θα μείνει το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει παλιότερα, το οποίο έδειχνε έναν σταυρό που «αιμορραγούσε». Σε αυτό ακουγόταν ο ιερέας να αναφωνεί αναφερόμενος στην οσμή του υγρού: «Κοιτάξτε, κοιτάξτε! Έχω πάθει σοκ τώρα! Μην αγγίζετε! Μυρίστε, μυρίστε!»