Να εντοπίσουν λάθη και παραλείψεις των δραστών της ληστείας χρηματαποστολής στο Λαύριο αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την έρευνα.

Οι αστυνομικοί μελετούν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής και θα προσπαθήσουν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος προχώρησε σε αποκαλύψεις για την υπόθεση στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, οι Αρχές ερευνούν τον ενδεχόμενο πίσω από τη ληστεία να βρίσκονται ποινικοί με τους οποίους συνεργάζεται ο 58χρονος κατηγορούμενος ποινικός Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ο λόγος είναι πως είχε κατηγορηθεί ότι το 2008 είχε οργανώσει απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή πάλι με τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ έξω από σούπερ μάρκετ, ενώ φέρεται πάντα να προχωρούσε σε ληστρικές επιθέσεις με άριστη οργάνωση, αλλά και μεγάλη λεία.

Όμως παράλληλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν κι άλλες εκδοχές με την εμπλοκή κι άλλων προσώπων Ελλήνων κι αλλοδαπών ορισμένοι από τους οποίους έχουν εμπλακεί την περίοδο 2005-2013 σε άλλες ληστείες χρηματαποστολών κι οι οποίοι πλέον έχουν αποφυλακισθεί.

Επιπλέον ερευνούν αν είχαν εσωτερική πληροφόρηση για την χρηματαποστολή και τι συνέβη με τα μέτρα ασφάλειας.