Η πριγίπισσα Θεοδώρα, κόρη του τέως βασιλιά Κωνστανίνου παντρεύτηκε, το απόγευμα του Σαββάτου,τον αγαπημένο της, Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας.

Η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας αντάλλαξε όρκους αγάπης και αφοσίωσης με τον εκλεκτό της καρδιάς της, στην ίδια εκκλησία που παντρεύτηκαν και οι γονείς της, με έξι κουμπάρους και τον μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, Δωρόθεο να τελεί το μυστήριο.

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν τα μέλη της οικογένειας της Θεοδώρας, ο Πρίγκιπας Παύλος, ο Πρίγκιπας Νικόλαος, o Πρίγκιπας Φίλιππος, η Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, ο Πρίγκιπας Αχιλλέας-Ανδρέας και η Arrietta Morales de Grecia.

Για αυτή την σημαντική ημέρα, η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ επέλεξε να φορέσει μια εντυπωσιακή δημιουργία της σχεδιάστριας Σίλιας Κριθαριώτη. Η νύφη φόρεσε και την Cartier τιάρα της μητέρας της, την οποία μόνο η αδελφή της Αλεξία έχει φορέσει σε γαμήλια τελετή.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη, καθώς σήμερα, σε αυτή την όμορφη ημέρα, υπάρχει μια μεγάλη απουσία: εκείνη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έχει φύγει από τη ζωή.

Οι αφίξεις συγγενών και φίλων 

Οι πρώτοι προσκεκλημένοι άρχισαν να καταφθάνουν στην Μητρόπολη λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ενώ πολίτες είχαν συγκεντρωθεί αρκετά νωρίτερα στους δρόμους γύρω από το Ναό.

Ένθερμες ήταν οι εκδηλώσεις των πολιτών κατά την άφιξη της βασίλισσας Σοφίας.

Με την έξοδό της από το αυτοκίνητο που την μετέφερε ο κόσμος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα ενώ φώναζε ρυθμικά το όνομά της μέχρι να εισέλθει στο Ναό.

Η μονάρχης, η οποία ήταν αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, συνοδευόταν από τις κόρες της Ινρφάντα Έλενα και Ινφάντα Κριστίνα, καθώς και τρία από τα εγγόνια της, Χουάν, Μιγκέλ και Ιρένε Ουνταγκαρίν.

Η Μαρι Σαντάλ, σύζυγος του Παύλου Γλύξμπουργκ συνοδευόταν στο γάμο από τους γιους της, Κωνστνατίνο Αλέξιο, Αχιλλέα, Οδυσσέα και Αριστείδη. Ο Παύλος δεν ήταν στο πλευρό της καθώς ήταν αυτός που συνόδευσε τη νύφη στην εκκλησία ενώ η κόρη τους Μαρία Ολυμπία ήταν παράνυμφος.

Το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας – μεγαλύτερη αδερφή της βασίλισσας Άννας Μαρίας… ο Φίλιππος με την Νίνα Φλορ και τον πατέρα της.

Μεταξύ των παρανύμφων της νύφης, όλες με πανομοιότυπα φορέματα, ήταν οι μεγαλύτερες ανιψιές της: η Μαρία Ολυμπία, κόρη του Παύλου Γλύξμπουργκ και η Αριέτα Μοράλες, κόρη της Αλεξίας. Οι δυο τους ήταν πολύ ενθουσιασμένες με τον ρόλο τους με την Μαρία Ολυμπία μάλιστα, να διορθώνει το νυφικό της Θεοδώρας.

Η άφιξη του γαμπρού 

Ο γαμπρός κατέφθασε στην εκκλησία στις 17:15. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο χαιρέτησε τον κόσμο με ένα πλατύ χαμόγελο, δηλώνοντας από μακριά στους δημοσιογράφους “Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος”.

Αμέσως μετά την άφιξη του γαμπρού, άρχισαν να φθάνουν οι στενοί συγγενείς και τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας. 

«Ελληνική φιλοξενία και ταυτότητα»

Ο γάμος τους στην Μητρόπολη Αθηνών είναι απόρροια της αγάπης που έχει το ζευγάρι για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «Η επιθυμία του ζευγαριού να τελέσουν τον γάμο τους στην Αθήνα αποτυπώνει την αγάπη τους για την Ελλάδα, τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και την θέλησή τους να μοιραστούν με τους καλεσμένους τους τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φιλοξενία και ταυτότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τέως βασιλική οικογένεια.

Αξιοσημείωτο είναι δε, πώς στη Μητρόπολη Αθηνών παντρεύτηκε και ο Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία, τον Σεπτέμβριο του 1964, πριν από 60 χρόνια.


Δείτε φωτογραφίες και αποκλειστικά βίντεο

ani24
ani23
ani21
ani20
ani12
ani11

ani9
ani10
anii7
anii6
ani5
ani4

ani3
ani1
gamos-gampros4
gamosgampros3

gamos-gampros2
gamosgampros1
gamosmitera3
gamos3
nifi1
nifi2

an5
an4
an3
an1
an2
ag7
ag4
ag3
ag8
ag5
agg6
aga
agα
ag2
gamos-kosmos2
gamoskosmos1

 

gamoskalesmeni1
gamoskalesmeni2

 

gamos-kalesmeni4
gamoskalesmeni3
kalesmeni6
kalesmeni5



kalesmeni8
kalesmeni7

 

kalesmeni10
kalesmeni9
ani14
ani13
ani15
ani16
ani18
ani17

 

ani34
ani33