Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η 49χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε τον σύζυγό της στην Κέρκυρα.

Η γυναίκα από τη Ρωσία που ομολόγησε την πράξη της, οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα και μετά στον ανακριτή, απ΄όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Star ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει και ότι προσπάθησε να τον βοηθήσει αφού τον τραυμάτισε:

«Δε συναίνεσα σε ερωτική πράξη. Υπήρξε ένταση και έτσι τον μαχαίρωσα. Προσπάθησα να τον σώσω, του έδωσα τις πρώτες βοήθειες... Το παιδί μας τον είδε νεκρό. Την έβγαλα από το σπίτι και καλέσαμε τις αρχές», φέρεται νa υποστήριξε.

Ακόμα, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν συχνά εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού.

Κέρκυρα: "Έπινε και παραμελούσε το παιδί" - Οι καταγγελίες στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Μετά τη συζυγοκτονία, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι γνώριζε για τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, τονίζοντας, μάλιστα, ότι αυτά είχαν μεγάλο αντίκτυπο και στην 11χρονη κόρη του ζευγαριού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

«Στις 19/07/2021 λάβαμε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Στις 11/05/2022 αποστείλαμε "Κατεπείγουσα" αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

Για ακόμη μια φορά, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" ενημέρωσε ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός».