Την Τετάρτη (2/10) απολογείται η 49χρονη Ρωσίδα, καθ’ ομολογίαν δράστιδα της ανθρωποκτονίας στην Κέρκυρα, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 69χρονο σύζυγό της.

Σύμφωνα το kerkyrasimera.gr, η κατηγορία που της αποδίδεται πλέον είναι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η 49χρονη κρατείται προσωρινά μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για τη τύχη της.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η 49χρονη κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον 68χρονο με ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο εντοπίστηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ σε κάδο κοντά στην οικία τους.



Ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, ο οποίος εξέτασε τη σορό του άτυχου άνδρα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο θάνατος επήλθε από χτύπημα κάτω από την αριστερή κλείδα από νύσσον τέμνων όργανο, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο διάστημα 2022 - 2023 το ζευγάρι είχε απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά οικογενειακής βίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζευγάρι είχε αλληλομηνυθεί 4 φορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και οι δύο ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ.

Κέρκυρα: Τι είπε η 49χρονη για το φονικό

Σύμφωνα με το δικηγόρο της 49χρονης, Γεράσιμο Γραμμένο, το περιστατικό έγινε ως εξής: «Ο σύζυγος την πίεσε για ερωτική συνεύρεση και απειλή, στην οποία δεν συναίνεσε και όταν αυτή αρνήθηκε ακολούθησε έντονος καβγάς. Δέχεται ότι μαχαίρωσε τον σύζυγο της αλλά χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει ή να του προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη».

Επιπλέον, αρνείται ότι η 11χρονη κόρη τους ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ότι κοιμόταν στο δωμάτιο του.

Όπως είπε, όταν η ίδια είδε τον σύζυγό της αιμόφυρτο, πεσμένο στο πάτωμα, προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Όταν κατάλαβε ότι ήταν νεκρός, σκούπισε τα αίματα, περισσότερο για να μην δει το παιδί την δυσάρεστη εικόνα και όχι για να συγκαλύψει το έγκλημα και πέταξε τα ρούχα μαζί με το μαχαίρι στον κάδο.

Στη συνέχεια ξύπνησε το κοριτσάκι, βγήκαν από το σπίτι και πήραν μαζί τηλέφωνο την Αστυνομία. Μίλησε όμως το κορίτσι, αλλά με την παρουσία της μητέρας του.

Σχετικά με το πρόβλημα αλκοολισμού της, ισχυρίζεται ότι είχε πιει πολύ λίγο εκείνη τη μέρα.

Το παιδί βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον -σε φιλική οικογένεια- με εντολή του εισαγγελέα και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του παιδιού, ωστόσο παραμένει άγνωστο για πόσο διάστημα.