Τα περιστατικά βίας ανάµεσα σε ανήλικους γίνονται όλο και πιο ακραία, µε τους αστυνοµικούς να φοβούνται ακόµη και για νεκρό το επόµενο διάστηµα.

Στην περίπτωση της Γλυφάδας, µε τον ξυλοδαρµό της 14χρονης µαθήτριας από συµµαθήτριές της, µέσω διαδικτύου αποκαλύπτονται νέες απειλές που εκτοξεύει η βασική κατηγορούµενη για την ανήλικη.

∆ιάλογοι που αναρτήθηκαν σε λογαριασµό στο TikTok δείχνουν το απίστευτο µίσος που τρέφει για τη 14χρονη: «Κατά τις 12.00-1.00, µε την παρέα που ήµασταν και την προηγούµενη φορά, θα πάµε να τη γα…µε στο ξύλο, να πεθάνει! Αλήθεια, θα πεθάνει, σ’ το ορκίζοµαι», φέρεται να αναφέρει η βασική κατηγορούµενη για τον ξυλοδαρµό της συµµαθήτριάς της. Με απίστευτο µένος, η κατηγορούµενη συνεχίζει σε ηχητικό µήνυµα, που φέρεται να έστειλε σε οµάδα σε µέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου επικοινωνούσε µε µαθητές του σχολείου της αλλά και εξωσχολικούς: «Να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα, τώρα όµως! Γιατί θα είναι πολύ αργά. Έχει κάνει πάρα πολλά. Οπότε περιµένετε από τώρα την κηδεία της, έχει πεθάνει».

Μέχρι στιγµής δεν έχει αποκαλυφθεί η πραγµατική αιτία αυτού του πρωτοφανούς µίσους, τονίζουν οι αστυνοµικοί. Η βασική κατηγορούµενη φαίνεται να έχει παθολογική ζήλια και µίσος κατά της συµµαθήτριάς της, µε τους αστυνοµικούς να εκτιµούν ότι χρήζει άµεσης ψυχιατρικής υποστήριξης. Αρκετά από τα παιδιά που βρίσκονταν στην ίδια οµαδική συνοµιλία ζητούσαν να αποχωρήσει από την οµάδα η βασική κατηγορούµενη, ενώ κάποιοι άλλοι την επευφηµούσαν. Η ίδια, σύµφωνα µε τις συνοµιλίες που αποκαλύφθηκαν, δεν έδειξε να έχει την παραµικρή διάθεση να δώσει ένα τέλος στην κόντρα της µε τη 14χρονη: «Εγώ θα βγω από την οµαδική, αφού το ζητάτε πάρα πολλοί. ∆εν θα ξανασχοληθώ γενικά και σας γράφω στα αρ… ια µου, επειδή µε έχετε πρήξει. Να ξέρετε, ό,τι είπα ισχύει, αύριο είναι πεθαµένη η φίλη σας. Είναι ήδη στο νοσοκοµείο µε µελανιές, έχει βγει, δεν ξέρω. (…) Περιµένετε part 2. Αυτά».

Την ίδια ώρα, λογαριασµοί στα social media αποκαλύπτουν µε λεπτοµέρειες τα στοιχεία των µαθητριών που συµµετείχαν στον άγριο ξυλοδαρµό της 14χρονης, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αναρτήσει και τα στοιχεία του θύµατος.

*Διαβάστε ακόμα: Βία ανηλίκων: ''Μπορεί να αντιμετωπιστεί με μορφές κοινωνικού ελέγχου - Απαιτεί πρώτα από τους ενήλικες να αλλάξουν στάση''


Η περίπτωση της Γλυφάδας ωστόσο δεν ήταν η µόνη συγκλονιστική υπόθεση των τελευταίων ηµερών. Στο ΕΠΑΛ Λαυρίου η διαµάχη µαθητών από το Λαύριο και την Κερατέα είχε ως αποτέλεσµα να κλειστεί ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους έξω από το σχολείο. ∆ύο µαθητές µαχαιρώθηκαν -ευτυχώς ελαφρά- από το µαχαίρι που κρατούσε κάποιος εκ των τουλάχιστον 20 ατόµων. Από τις 13 συλλήψεις που πραγµατοποίησαν οι αστυνοµικοί µόλις ένας κρίθηκε προφυλακιστέος, ο οποίος είναι ενήλικος και παραπέµφθηκε να δικαστεί για συνέργεια σε επικίνδυνη σωµατική βλάβη από το Αυτόφωρο Μονοµελές ∆ικαστήριο. Οι υπόλοιποι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.