Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (29/9) στο Ξυλόκαστρο και η οποία έχει αφήσει πίσω της ήδη δύο νεκρούς, ηλικίας 35 και 40 ετών και αρκετά καμένα σπίτια και εκτάσεις.

Η αδερφή ενός εκ των δύο θυμάτων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις τραγικές ώρες που ακολούθησαν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής, οπότε και οι δύο άντρες ήταν αγνοούμενοι.

Όπως ανέφερε αρχικά: «Δεν υπήρχε καμία οργάνωση και κανείς δεν τους έψαχνε», ενώ πρόσθεσε ότι ο αδελφός της άφησε πίσω του τρία παιδιά και ο άλλος θα αποκτούσε το τρίτο του παιδί σε 20 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άντρες έχασαν τη ζωή τους, όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό, την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/9).

«Τους περικύκλωσε η φωτιά. Το πυροσβεστικό έφυγε και τους είπαν να απομακρυνθούν αλλά αποφάσισαν να μείνουν», σημείωσε η αδελφή του θύματος προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των σορών.


«Ήταν ξεχωριστά παιδιά»

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης: «Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν». Ο ίδιος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους δύο άτυχους άνδρες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4jfaqk7a1xd)