Αύριο, Τρίτη, θα εκδικαστεί η πρωτοφανής υπόθεση του βιασμού του 5χρονου αγοριού μέσα στο νηπιαγωγείο από δύο συνομηλίκους του στην Αλεξανδρούπολη. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί σήμερα, όμως η πλευρά ενός εκ των κατηγορουμένων ζήτησε μία ημέρα επιπλέον προκειμένου να συγκεντρωθούν απαραίτητα στοιχεία, αίτημα που έγινε δεκτό από τις εισαγγελικές Αρχές.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που καταγράφεται με δράστες και θύμα παιδιά ηλικίας μόλις 5 ετών. Εν ώρα διαλείμματος τα δύο αγόρια ακινητοποίησαν σε αίθουσα του νηπιαγωγείου τον συνομήλικό τους και εναλλάξ ο ένας του κρατούσε τα χέρια, ενώ ο δεύτερος τον κακοποίησε σεξουαλικά. Το 5χρονο αγοράκι αποκάλυψε τα πάντα στον πατέρα του το μεσημέρι της Πέμπτης και ο πατέρας του έσπευσε αμέσως στην Αστυνομία όπου κατήγγειλε το συμβάν. Ο εισαγγελέας έδωσε αμέσως εντολή για ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρουσία παιδοψυχολόγου και ενός ακόμη επιστήμονα.

Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, όπως είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr από την Παρασκευή, είχε επιβεβαιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου παιδιού, ενώ την εκτίμηση του ιατροδικαστή επιβεβαίωσαν και οι επιστήμονες που συνομίλησαν με το παιδί. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αμέσως τους γονείς των δύο 5χρονων αγοριών, τους οποίους και συνέλαβαν, ενώ χειροπέδες πέρασαν και σε δύο δασκάλους του νηπιαγωγείου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί από τον νομό για να συμπαρασταθούν στους δύο συναδέλφους τους, στη βάρδια των οποίων συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν τονίσει στις εισαγγελικές Αρχές πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει έρευνα για τους γονείς των δύο παιδιών, καθώς για να φτάσουν τα 5χρονα σε αυτή την πράξη, σημαίνει πως κάπου την είδαν, ενδεχομένως τη βίωσαν.

Η έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, αφού θεωρείται βέβαιο πως το οικογενειακό περιβάλλον των δύο 5χρονων κατηγορουμένων πιθανότατα να είναι δυσλειτουργικό, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης, που καλούνται να διαλευκάνουν αυτή την πρωτοφανή, για τα ελληνικά χρονικά, υπόθεση.