avatar

Εμείς οι Έλληνες
Λάμπρος Καλαρρύτης

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ήχησε εκ νέου το 112 - Νέο μήνυμα προς τους κατοίκους

Σημειώνονται πολλαπλές αναζωπυρώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (29/9) στο Ξυλόκαστρο, ενώ λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

pyrosvestiki_fotia_pyrkagia_dasos
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (29/9) στο Ξυλόκαστρο και η οποία έχει αφήσει πίσω της ήδη δύο νεκρούς και αρκετά καμένα σπίτια και εκτάσεις, ενώ λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα σε αυτό αναφέρεται:

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χελυδόρεο και Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς - Τρικάλων #Κορινθίας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»



Υπενθυμίζεται ότι σημειώνονται πολλαπλές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία στον ορεινό όγκο πάνω από το Ξυλόκαστρο, με την κατάσταση να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη για τους πυροσβέστες.


Πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται από χθες, Κυριακή στην Κορινθία. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για υποπυραγό ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι από μεταλλικό σύνδεσμο τον οποίο χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να ενώνουν τα λάστιχα.

Σύμφωνα με το KorinthosTV ο πυροσβέστης νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.